Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Airbus vrea să scindeze programul de drone Zephyr

reuters.com/
airbus

Airbus caută să scindeze până la finalul anului programul Zephyr pentru drone folosite la comunicaţii şi supraveghere la altitudini ridicate, a anunţat luni publicaţia britanică Financial Times, transmite Reuters.

Grupul aeronautic european discută cu Morgan Stanley găsirea unui parteneriat extern pentru a accelera comercializarea afacerii, sub brandul "Aalto", a inforrmat FT.

Drona Zephyr propulsată cu energie solară este proiectată să rămână luni de zile la o altitudine de aproximativ 21 kilometri, pentru operaţiuni de supraveghere dar şi pentru a sprijini comunicaţiile, potrivit Agerpres.

Sameer Halawim care conduce programul din vara anului trecut, a declarat pentru FT că Zephyr este "în stadiul final de proiectare".

"Ideea separării este menită să aducă parteneri care împărtăşesc aceeaşi viziune a ecuaţiei şi care pot susţine afacerea", a explicat Halawi, adăugând că Airbus nu speră servicii de telecomunicaţii.

Reprezentanţii Airbus nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a comenta informaţia.

În august, o dronă Zephyr-8 propulsată cu energie solară s-a prăbuşit în Statele Unite după un zbor de 64 de zile, depăşind de peste două ori precedentul record stabilit de un dispozitiv aerian fără pilot, au anunţat armata şi mass-media americane.

Cu o anvergură de 25 de metri şi o greutate de doar 75 de kilograme, drona Zephyr-8 a depăşit de peste două ori precedentul record stabilit de un dispozitiv aerian fără echipaj.

Drona cu propulsie solară a rămas pe întreaga durată a zborului ei în stratosferă, testându-şi astfel capacităţile de a colecta şi de a transmite date, precum şi de a fi pilotată prin satelit, au precizat armata americană şi compania Airbus.

Pe termen lung, această dronă are potenţialul de a fi utilizată pe post de "HAPS" ("platformă de mare altitudine"). Un astfel de aparat poate să rămână la altitudini înalte pentru perioade îndelungate, furnizând servicii de comunicaţii de mare viteză pentru zone izolate de la sol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.