Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajax nu-i va prelungi contractul antrenorului interimar John Heitinga

wallpaperfolder.com
Ajax Amsterdam

Clubul olandez de fotbal Ajax Amsterdam este în căutarea unui nou antrenor după ce a anunţat joi că nu-i va prelungi contractul interimarului John Heitinga în urma unei serii de eşecuri, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Ajax l-a informat pe John Heitinga că este în căutarea unui nou antrenor principal pentru prima echipă", a declarat gruparea din Amsterdam într-un comunicat. Fost fundaş al naţionalei Olandei, Heitinga, în vârstă de 39 de ani, l-a înlocuit în ianuarie pe Alfred Schreuder, demis din cauza rezultatelor slabe.

Este a doua schimbare foarte mediatizată la Ajax în această săptămână, după ce fostul mare portar Edwin van der Sar a anunţat marţi că demisionează din funcţia de director general.

Ajax nu s-a calificat în Liga Campionilor după ce a încheiat pe locul 3 în Eredivisie, devansată de Feyenoord Rotterdam şi PSV Eindhoven.

"John a intervenit într-un moment dificil pentru a ajuta clubul şi a făcut acest lucru cu deplină convingere", a subliniat directorul sportiv al clubului, Sven Mislintat, adăugând că Ajax îi este "foarte recunoscător" lui Heitinga.

"Eu am ajuns însă la concluzia că Ajax are acum nevoie de un antrenor mai experimentat", a adăugat oficialul, citat în comunicat.

Heitinga a început promiţător, câştigând şapte meciuri de campionat, şi Ajax a urcat în clasament de pe locul cinci pe locul 3. Lucrurile s-au complicat însă, "lăncierii" fiind eliminaţi în februarie de Union Berlin în Europa League. Picătura care a umplut paharul a fost clasarea doar pe locul 3 la finalul campionatului.

Ajax a cunoscut dificultăţi după plecarea antrenorului Erik ten Hag la Manchester United în aprilie 2022.

"A fost o perioadă dificilă", a recunoscut Sven Mislintat, precizând că John Heitinga ar putea rămâne la

club într-o altă funcţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.