Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AJOFM Olt: Peste 900 de persoane au fost angajate în primele trei luni ale anului

News.ro
afaceri antreprenori contract angajat munca job

Peste 900 de persoane au fost angajate în primele trei luni ale acestui an prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, în aceeaşi perioadă rata şomajului fiind în uşoară scădere.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache, prim măsurile şi serviciile de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de instituţie au fost încadrate în muncă, în primele trei luni ale anului acesta, 907 persoane, dintre care peste 300 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Peste jumătate dintre persoanele angajate în perioada menţionată provin din mediul rural, iar în privinţa nivelului de pregătire, cei mai mulţi au studii liceale (357 persoane), profesionale (237 persoane) şi gimnaziale (211 persone).

Printre persoanele încadrate în muncă de la începutul anului sunt şi 53 de angajaţi cu studii superioare.

Elena Iordache a precizat că, în perioada menţionată, 4.010 persoane au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţele AJOM pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active.

La finalul lunii martie erau înregistraţi în judeţul Olt 7.248 de şomeri, iar rata şomajului a fost de 4,52%, în scădere faţă de luna februarie când a fost de 4,62%, potrivit Agerpres.ro.

Din totalul şomerilor din evidenţele AJOFM Olt cei mai mulţi erau neindemnizaţi (6.211 persoane).

"Şomerii cu nivel de instruire gimnazial au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Olt (39,71 %), apoi şomerii cu nivel de instruire primar şi fără studii (20,23 %)", a precizat Elena Iordache.

Persoanele cu studii superioare reprezintă 1,64% din totalul şomerilor, cele cu studii postliceale - 1,19%, sunt absolvenţi de şcoli profesionale 16,94% dintre şomeri, iar 20,30% dintre aceştia au studii liceale.

Mai mult de jumătate dintre şomeri sunt persoane greu ocupabile sau foarte greu ocupabile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.