Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AJOFM organizează, în acest an, 24 de programe gratuite de formare profesională

codlea-info.ro
ANOFM

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj organizează, în acest an, 24 de programe gratuite de formare profesională pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, prin care acestea să îşi poată creşte şi diversifica competenţele profesionale pentru mobilitate şi reintegrare pe piaţa muncii, potrivit Agerpres.

Potrivit AJOFM Dolj, formarea profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă se face ţinându-se seama de cerinţele de moment şi de perspectivă ale pieţei muncii şi în concordanţă cu opţiunile şi aptitudinile individuale ale persoanelor respective.

"Programele de formare profesională sunt gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la agenţie (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi). Persoanele interesate să urmeze un curs de formare profesională pot opta anul acesta pentru unul din cele 24 programe organizate în diverse meserii / ocupaţii solicitate pe piaţa muncii: ajutor de bucătar, brutar, bucătar, competenţe digitale, competenţe în matematică, comunicare în limba română, confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice, contabil, electrician de întreţinere în construcţii, femeie de serviciu, frizer, infirmieră, inspector/referent resurse umane, inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, îngrijitor spaţii verzi, lucrător comercial, manager proiect, manager resurse umane, operator introducere, validare prelucrare date, operator la maşini unelte cu comanda numerică, stilist protezist unghii, vânzător, manichiurist/pedichiurist, montator instalaţii solare", informează AJOFM Dolj.

În luna aprilie au început cursuri de formare profesională pentru bucătar, competenţe digitale, operator introducere, validare prelucrare date, manager resurse umane, inspector/referent resurse umane frizer, montator instalaţii solare. Beneficiarii de servicii gratuite de formare profesională au dreptul la pregătire teoretică şi practică pe toată durata cursului; manuale, materiale de instruire şi rechizite; echipament de protecţie pe timpul instruirii practice, dacă este cazul; consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului. De asemenea, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire beneficiază de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.