DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

AJOFM: Persoanele şomere cu vârsta de peste 45 de ani din Botoşani şi-au găsit cel mai uşor de muncă

News.ro
afaceri antreprenori contract angajat munca job

Persoanele şomere cu vârsta de peste 45 de ani din Botoşani şi-au găsit cel mai uşor de muncă în primele cinci luni ale anului, relevă un raport întocmit de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

Potrivit acestuia, în perioada ianuarie-mai 2022, ca urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de AJOFM, în judeţul Botoşani au fost încadrate în muncă 1.765 persoane. Dintre acestea, cele mai multe, 833, au peste 45 de ani. De asemenea, 292 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 104 au între 30 şi 35 de ani, iar 536 sunt tineri sub 30 de ani, potrivit Agerpres.ro.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale- 605, urmate de cele cu învăţământ gimnazial- 528 şi cele cu învăţământ profesional- 396 persoane. Persoanele cu studii superioare angajate în primele cinci luni sunt în număr de 119.

"Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoşani, 619 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre", se arată în documentul AJOFM.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel în perioada ianuarie-mai 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de servicii personalizate pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 3.255 persoane.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.