Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajuns șef la Finanțe, Alexandru Nazare a promis Comisiei Europene reducerea deficitului: 'Să nu punem în pericol perspectivele redresării economice'

alexandru nazare

Planurile de reforme pentru redresarea economică, perspectivele economice ale anului 2021, nevoile de finanţare şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă au fost printre temele abordate, miercuri, într-o discuţie pe care ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a avut-o cu comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

"Trebuie să reducem deficitul în aşa fel încât să nu punem în pericol perspectivele redresării economice, prin urmare vom continua sprijinirea economiei şi a sistemului de sănătate, care rămân prioritare în aceste circumstanţe dificile", a transmis Nazare.

Citește și: Din brațele lui Liviu Dragnea, azi e șefă sub Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR! ‘E o colegă extrem de muncitoare’

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor, oficialul român a exprimat angajamentul Guvernului pentru implementarea tuturor planurilor de sprijinire a economiei şi de reformă a sistemelor care necesită atenţie, în contextul stabilităţii politice de care se bucură România după alegerile de anul trecut.

În ceea ce priveşte Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, comisarul Paolo Gentiloni a menţionat că este optimist faţă de evoluţia discuţiilor privind propunerea de Plan din partea României şi că îl consideră o bază bună pentru discuţiile programate în următoarele luni.

Citește și: Marian Godină se revoltă împotriva Guvernului Cîțu: ‘Cu siguranță, polițiștii ar fi cei care l-am merita mult mai mult’

Comisarul european a subliniat că forul european are disponibilitate pentru a acorda asistenţă României, dacă se consideră necesar, precum şi încrederea într-o bună cooperare.

Ministerul Finanţelor aminteşte faptul că România va fi un beneficiar net al fondurilor structurale, ţinând cont de faptul că doar subvenţiile din cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă (RRF) reprezintă aproximativ 6% din PIB-ul românesc pentru 2019, iar o sumă similară în împrumuturi este disponibilă.

Citește și: Florin Cîţu reacţionează la decizia CCR! Toți pensionarii sunt vizați

Convorbirea dintre cei doi oficiali face parte din seria de dialoguri pe care ministrul Finanţelor a început-o cu oficialii europeni, în vederea consolidării relaţiilor pe care România le are cu Comisia Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.