Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajunsă în spatele GRATIILOR pentru CORUPȚIE, fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă cere ELIBERAREA

Inquam Photos/ Octav Ganea
Viorica Dancila vot

Fosta consilieră a premierului Viorica Dăncilă cere să fie eliberată din spatele gratiilor, acolo unde a ajuns, în arest preventiv, pentru corupție. Preşedintele asociaţiei ACS Volei Municipal Zalău, Vasile Coţa, şi soţia sa, Daniela Coţa, vicepreşedinte al PSD Sălaj şi acţionar în cadrul clubului, contestă măsura arestării preventive decisă de Tribunalul Sălaj împotriva lor într-un dosar vizând obţinerea ilegală de fonduri şi delapidare, conform Agerpres.

Citește și: Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni: de când SE ÎNCĂLZEȘTE vremea

Contestarea arestului preventiv decis vineri, 22 mai, de judecătorii Tribunalului Sălaj va fi judecată miercuri, la Curtea de Apel Cluj, conform datelor postate pe portalul instituţiei.

Măsura arestării preventive a fost luată după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri în forma continuată - 26 de acte materiale şi delapidare în forma continuată - 228 de acte materiale.

Potrivit procurorilor, soţii Coţa, în calitate de reprezentanţi de fapt şi de drept ai Clubului Volei Municipal Zalău, în perioada 2017 - 2020, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi obţinut pe nedrept peste 1.200.000 de lei din bugetul local al Municipiului Zalău cu titlu de finanţări nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte. De asemenea, prin întocmirea a 228 de înscrisuri care atestau în mod nereal remiterea unor sume de bani către jucători sau antrenori, în aceeaşi perioadă de timp, inculpaţii şi-ar fi însuşit din conturile clubului peste 1.900.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.