Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajutoare de 80.000 lei oferite refugiaţilor ucraineni de Arhiepiscopia Dunării de Jos

basilica.ro
eparhie ajutor persoane fara adapost
Potrivit sursei citate, Protoieria Galaţi împreună cu Protoieria Tecuci, sub coordonarea Centrului eparhial, s-au mobilizat pentru a trimite către Episcopia Tulcii produse medicale şi igienico-sanitare, pături, îmbrăcăminte, produse de igienă personală, alimente de primă necesitate şi apă îmbuteliată pentru a fi oferite cetăţenilor ucraineni greu încercaţi de război.

După ce darurile au fost pregătite special la sediul Protoieriei Galaţi, acestea au fost duse peste Dunăre în Parohia "Sf. Gheorghe" - Isaccea 1, judeţul Tulcea, pentru a fi transportate peste graniţă la cetăţenii ucraineni aflaţi în unităţile medicale şi în mai multe instituţii de ocrotire socială din Ucraina.

Produsele au fost preluate de la Parohia Isaccea 1 de preotul protoiereu de Ismail, venit special pentru a însoţi transportul cu ajutoare în Ucraina. Valoarea produselor oferite prin această acţiune umanitară a fost de 25.000 lei.

De asemenea, în vederea sprijinirii refugiaţilor ucraineni care ajung în această perioadă în Republica Moldova, Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a virat suma de 30.000 de lei pentru Mitropolia Basarabiei şi suma de 25.000 de lei pentru Episcopia Basarabiei de Sud.

"Implicarea preoţilor şi a voluntarilor parohiali în acţiunile de ajutorare a refugiaţilor ucraineni vor continua susţinut în Arhiepiscopia Dunării de Jos. Ca de fiecare dată, ierarhul Dunării de Jos, Casian, mulţumeşte slujitorilor şi credincioşilor pentru suportul real pe care îl oferă refugiaţilor în această perioadă dificilă, dar şi pentru modelul de dărnicie în momente de încercare", precizează Biroul de presă al eparhiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.