Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AJUTOR din Germania: Cum poate REDUCE România șomajul în rândul tinerilor

www.scriem.ro
somer

Aflat într-o vizită în România, ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schauble, știe cum poate depăși țara noastră criza șomajului în rândul tinerilor. "România ar trebui să adopte învățământul dual, echivalentul nemțesc al fostelor școli de arte și meserii", a spus oficialul german.

"Ca în multe alte țări, șomajul în rândul tinerilor este ridicat. Vă recomand să sprijiniți învățământul dual. Este unul dintre cele mai importante tipuri de educație. Toate diplomele trebuie să beneficieze de apreciere", a spus Schauble, prezent miercuri la o conferință pe teme economice organizată în București.

Citește și: 'Chiar merită SACRIFICATĂ știința pentru ca Alina Gorghiu să se poată FUDULI'

Invatamantul dual - o forma de educatie larg raspandita in tarile vorbitoare de limba germana si care presupune invatarea unei meserii inca din timpul scolii - s-a dezvoltat si in unele zone din Romania in ultimii ani, mai ales in Transilvania, sistemul fiind stimulat de companiile straine care s-au plans de lipsa fortei de munca calificate.

Potrivit oamenilor de afaceri, formarea tinerilor romani in diferite meserii a suferit o lovitura in 2009 cand, la propunerea ministrului Educatiei de la acea data, Ecaterina Andronescu, scolile de arte si meserii au fost desfiintate, anunță 9am.ro.

Conform ultimelor date oficiale, somajul in randul tinerilor din Romania cu varsta intre 15 si 24 de ani era de 19,4% in al doilea trimestru din acest an, cu mult peste rata somajului la intregul intregii forte de munca, de doar 5,9%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.