Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajutor imens pentru Ucraina din partea Băncii Mondiale

PixaBay
dolari bani spalare joc piramidal

Banca Mondială a anunțat astăzi o finanțare suplimentară de 4,5 miliarde de dolari pentru Ucraina în cadrul proiectului PEACE (Public Expenditures for Administrative Capacity Endurance in Ukraine), care are ca scop să ajute guvernul ucrainean să facă față nevoilor urgente generate de războiul în curs. Pachetul de finanțare este compus dintr-un grant de 4,5 miliarde de dolari oferit de Statele Unite.

Finanțarea suplimentară va contribui la susținerea capacității administrative și de furnizare de servicii a guvernului de a-și exercita funcțiile de bază la nivel național și regional. În mod specific, proiectul va ajuta guvernul Ucrainei să acopere plățile sociale, serviciile de asistență medicală și pensiile, care sunt esențiale pentru bunăstarea cetățenilor țării în ceea ce privește atenuarea impactului social și economic al războiului, potrivit worldbank.org.

"Ucraina are nevoie de servicii guvernamentale continue, inclusiv în domeniul sănătății, educației și protecției sociale, pentru a preveni deteriorarea condițiilor de viață și a sărăciei", a declarat David Malpass, președintele Grupului Băncii Mondiale. "Suntem recunoscători Statelor Unite și partenerilor noștri pentru sprijinul lor continuu prin intermediul mecanismelor noastre de sprijin rapid și pentru subvenția generoasă care va sprijini foarte mult poporul ucrainean."

Finanțarea suplimentară se adaugă la finanțarea proiectului de investiții (IPF) de 1,49 miliarde de dolari, aprobată în iunie 2022. Până în prezent, Banca Mondială a mobilizat aproape 13 miliarde de dolari în finanțare de urgență, inclusiv angajamente și promisiuni din partea donatorilor, pentru a sprijini continuarea serviciilor guvernamentale esențiale și pentru a contribui la atenuarea impactului uman și economic generalizat al războiului. Mai mult de 6,3 miliarde de dolari din această finanțare a fost deja acordată până la sfârșitul lunii iulie 2022.

"Există o nevoie enormă de resurse pentru a susține furnizarea zilnică a serviciilor esențiale, precum și pentru reconstrucție", a declarat Arup Banerji, directorul regional de țară al Băncii Mondiale pentru Europa de Est. "Ca atare, partenerii noștri de dezvoltare s-au reunit, fiecare aducând la masa de discuții domeniile lor de forță. Pe măsură ce accentul se îndreaptă spre redresare și reconstrucție, va fi, de asemenea, esențial să se acorde o atenție sporită reformelor, transparenței și guvernanței, în timp ce Ucraina se pregătește pentru tranziția spre redresarea postbelică. Sprijinirea continuării serviciilor sociale esențiale va contribui la o redresare și o reconstrucție mai reușită și mai puțin costisitoare."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.