Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajutor nesperat pentru tinerii familiști. Statul le-ar putea plăti avansul pentru o locuință

parlamentari PP USL

Tinerii până în 35 de ani, care vor să își cumpere o locuință, dar nu au avansul necesar, ar putea să îl primească de la stat. Este un proiect de lege inițiat de parlamentarii PPU (social-liberal), care propun înființarea Fondului de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români”.

Adresat tinerilor familiști, acest fond special, care urmează a fi administrat și gestionat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, va fi alimentat, inițial, prin transferarea de către societățile al căror profit brut depășește 1 milion de lei, a 1% din acest profit, suma respectivă fiind deductibilă.

Aceste sume urmează a fi returnate Fondului, eșalonat, în 10 ani, începând cu anul 6 de la obținerea lor, în rate lunare egale, astfel încât Fondul să se realimenteze, și din această sursă, pentru alți beneficiari.

Vor fi avantajate familiile cu copii și cele care doresc să se stabilească în mediul rural, pentru a-și exercita profesii necesare la sat: fermieri, cadre medicale, cadre didactice, absolvenți de teologie care urmează sa preia sau să înființeze parohii, etc.

„Cred ca nu exista un fond de solidaritate mai justificat și mai acoperitor nevoilor reale ca acesta. Sunt mulți tineri, la început de carieră, care își permit plata ratelor, dar nu au și avansul necesar contractării unei locuințe. Lor le oferim șansa unui împrumut fără dobândă pe 5 ani, și returnarea acestuia, tot fără dobândă, în 10 ani. Când este vorba despre tineri, statul nu trebuie să se comporte ca un cămătar, ci ca un părinte înțelept, care își ajută, la început de drum, fiecare dintre copii…

Și nu este vorba doar despre ajutorul financiar ca atare, ci și de efectele acestuia în societate: stimulăm întemeierea familiilor pe baze solide și responsabile, întinerirea mediului rural, creșterea standardelor de viață, construcția de locuințe și, nu în ultimul rând, creșterea natalității în familiile tradiționale, conștiente de responsabilitatea de a-și crește copiii într-un mediu curat, sănătos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.