Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ajutor OMS pentru Liban - Un avion cu 20 de tone de provizii medicale a ajuns la Beirut

Agerpres
explozie Beirut Liban

Douăzeci de tone de provizii medicale din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), necesare pentru a trata persoanele rănite în explozia uriaşă produsă marţi în portul din Beirut, au ajuns în capitala Libanului, a anunţat joi agenţia specializată a ONU, transmite dpa potrivit Agerpres.

Proviziile medicale sunt suficiente pentru a acoperi necesarul a 1.000 de intervenţii în caz de traumă şi a 1.000 de intervenţii chirurgicale.

Agenţia ONU a anunţat că ajutoarele vor fi distribuite spitalelor din întregul Liban care au primit pacienţi de la Beirut, în contextul în care trei spitale din capitala libaneză nu mai sunt funcţionale, iar două au fost parţial afectate de explozie.

''Rar a fost atât de greu testată rezistenţa legendară a poporului libanez'', a notat OMS într-o declaraţie de presă, remarcând că explozia de marţi s-a suprapus revoltelor civile, crizei economice, pandemiei de COVID-19 şi poverii pe care o reprezintă găzduirea a aproape 900.000 de refugiaţi sirieni.

Peste 137 de oameni şi-au pierdut viaţa şi mai bine de 5.000 au fost răniţi în explozia unei încărcături de 2.750 de tone de azotat de amoniu stocate într-un depozit din port, timp de şase ani, fără măsuri de siguranţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.