Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al Ahly Cairo a cucerit trofeul Ligii Campionilor Africii

Al Ahly Cairo a câştigat Liga Campionilor Africii la fotbal după ce a dispus de concitadina Zamalek cu scorul de 2-1, vineri, în finala jucată în capitala Egiptului, potrivit Agerpres.

Mohamed Magdi Kafsha a marcat golul victoriei, în min. 86, cu un şut de la 30 de metri, şi a adus al nouălea trofeu echipei sale în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent, un record. Al Ahly a deschis scorul prin Amr al Sulaya (5), dar Shikabala a egalat (31).

Acesta este al doilea titlu de campion al Africii pentru antrenorul formaţiei Al Ahly, sud-africanul Pitso Mosimane, după ce a condus-o pe Mamelodi Sundowns la trofeu, în 2016, învingând-o tot pe Zamalek în finală, însă în două manşe.

Finala de vineri a fost prima de la ediţia inaugurală a competiţiei, în 1965, care s-a decis într-o singură manşă.

Zamalek a dominat jocul şi ar fi putut trece în avantaj după o oră, însă şutul lui Ahmed Sayed de la 35 de metri a lovit bara.

Al Ahly a cucerit primul său trofeu din ultimii şapte ani, după ce a pierdut finalele din 2017 şi 2018.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

Au evoluat echipele:

Zamalek: Mohamed Abougabal - Ahmed Eid, Mahmoud Alaa, Mohamed Abdelghani, Islam Gaber (Omar el Said, 90+1) - Tarek Hamed, Ferjani Sassi - Ahmed Sayed, Shikabala (Kabongo Kasongo, 55), Achraf Bencharki - Mostafa Mohamed.

Al Ahly: Mohamed El Shenawy - Mohamed Hany, Yasser Ibrahim, Ayman Ashraf, Ali Maaloul - Mohamed Magdy Kafsha, Hamdi Fathi, Amr al Sulaya - Hussein El Shahat, Marwan Mohsen (Kahraba, 90+2), Junior Ajayi (Geraldo, 67).

Meciul a fost arbitrat de algerianul Mustapha Ghorbal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.