Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al-Assad pe cai mari în Orientul Mijlociu, Rând pe rând țările arabe îl primesc cu brațele deschise

Al Jazeera
Bashar al-Assad

Preşedintele Emiratelor Arabe Unite, Şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, care l-a primit pe preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, la Abu Dhabi, a declarat că a venit timpul ca Siria să se întoarcă în lumea arabă.

Regimul Assad continuă să-şi promoveze noua politică. Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, care săptămâna trecută s-a aflat în vizită la Moscova, la sfârşitul săptămanii a efectuat o vizită în Emiratele Arabe Unite. După cutremurele cu epicentrul la Kahramanmaraş, această vizită este a doua pe care Assad o efectuează în regiunea Golfului. Bashar al-Assad, care depune eforturi pentru a fi reprimit de ţările din regiune, a vizitat luna trecută o altă ţară arabă, Omanul, relatează Hurriyet citat de Rador.

Apropierea de Emiratele Arabe Unite

După cum relatează AFP, preşedintele Emiratelor Arabe Unite,  Şeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, a subliniat că "Siria a rămas mult timp departe de fraţii săi, iar acum a venit timpul să se întoarcă la ei şi în cercurile arabe", şi a atras atenţia asupra importanţei reintegrării Damascului în zona arabă. Alaltăieri, biroul preşedinţiei siriene a dat publicității un comunicat în care menţionează că Emiratele Arabe Unite apreciază eforturile lui Bashar al-Assad pentru consolidarea relaţiilor dintre ţara sa şi statele arabe. AFP, care a analizat vizita lui Assad într-o ţară din Golf bogată în petrol, atrage atenţia că această vizită a avut loc după apropierea dintre Iran şi Arabia Saudită, mediată de China şi care s-a produs săptămana trecută, apropiere susţinută şi de părţile rivale din Siria.

Asma Assad l-a  însoţit

Asma Assad, soţia preşedintelui sirian, care se afla pentru prima dată într-o vizită externă după 10 ani de zile, l-a însoţit în această vizită pe Bashar al-Assad. Asma Assad, care în perioada războiului s-a îmbolnăvit de cancer mamar şi a urmat un tratament, a fost întâmpinată de soţia preşedintelui Emiratelor Arabe Unite, Sheikha Fatima bint Mubarak. Asma Assad este fata unei familii din Siria, care a crescut la Londra şi a studiat informatica, şi care are trei copii din căsătoria cu Bashar al-Assad. Apare din când în când în faţa opiniei publice atunci când îl însoţeşte în vizite pe preşedinte.

Notă de informare

După izbucnirea războiului civil din Siria, relaţiile dintre Emiratele Arabe Unite şi Siria au fost întrerupte; iar Siria a fost exclusă din Liga Arabă. În 2018, Emiratele Arabe Unite şi-au redeschis ambasada de la Damasc, iar de atunci intermediază reîntoarcerea regimului din Siria în lumea arabă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.