Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al doilea cel mai important membru al băncii centrale din SUA a demisionat. Ce acuzații i-au fost aduse

demisie

Richard Clarida, viceguvernatorul Rezervei Federale din Statele Unite, şi-a dat recent demisia în urma unor dezvăluiri conform cărora acesta a tranzacţionat unităţi de fond înainte şi după un anunţ important al băncii centrale.

Clarida a demisionat cu două săptămâni înainte de expirarea mandatului de vicegu­vernator al instituţiei americane, funcţie care va fi ocupată în scurt timp de Lael Brainard, nominalizată în noiembrie de şeful statului Joe Biden, notează Financial Times.

Presa internaţională scrie că fostul viceguvernator a vândut unităţi ale unui fond pe care le-a răscumpărat trei zile mai târziu, spre sfârşitul lunii februarie 2020. Când informaţiile au intrat anul trecut în atenţia publicului, Clarida a declarat că pe 27 fe­bruarie 2020 a executat trei tranzacţii ca parte a unei rebalansări preplanificate de portofoliu.

Totuşi, o serie de date publicate luna trecută au ridicat semne de întrebare cu privire la explicaţia iniţială a viceguver­na­torului, scoţând la iveală că, pe 24 februarie 2020, Clarida a vândut unităţi aparţinând unui număr de trei fonduri, incluzând şi fondul la care a răscumpărat unităţi pe 27 fe­bruarie pentru aceeaşi sumă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.