Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al doilea cutremur puternic, în doar o săptămână, pe Cercul de foc al Pacificului/ VIDEO

cutremur

Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,2 a lovit marţi Port Vila, capitala arhipelagului Vanuatu din Oceanul Pacific, potrivit Institutului american de geofizică (USGS), scrie AFP.

Citește și: GRAFICE din mai multe țări: masca NU ajută la nimic. Numărul cazurilor a BUBUIT, după impunerea obligativității

Seismul s-a produs la mică adâncime (10 km), la 90 de kilometri vest de Port Vila, potrivit sursei. Nu a fost declanşată nicio o avertizare de tsunami.

Cutremurul a fost urmat de două replici cu magnitudinea 5,5 şi 5,7, fără să se înregistreze victime sau pagube materiale.

Săptămâna trecută, un seism mai puternic de magnitudine 7,7 a lovit regiunea, declanşând o avertizare de tsunami, dar valul nu a depăşit 30 de centimetri înălţime.

Seismul, al cărui epicentru a fost localizat la circa 430 de kilometri de Vanuatu a determinat Noua Zeelandă şi Australia să declanşeze alerta.

Regiunea care cuprinde Vanuatu şi Noua Caledonie vecină se află pe aşa-numitul "Cerc de foc al Pacificului", una dintre zonele cu cea mai intensă activitate seismică de pe glob.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.