Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al doilea tur al alegerilor municipale la Roma, precum şi în alte oraşe importante din Italia

alegeri italia

În Italia, alegătorii votează duminică şi luni în turul al doilea al alegerilor municipale în 65 de municipalităţi, inclusiv la Roma, Torino şi Trieste, transmit dpa şi AFP.

La Roma, turul doi se anunţă foarte disputat, într-o metropolă de 2,8 milioane de locuitori sufocată de transportul public deloc eficient şi de gestionarea dezastruoasă a gunoaielor, remarcă France Presse. Sondajele îl dau drept favorit pe candidatul de centru-stânga, fostul ministru al economiei şi finanţelor, Roberto Gualtieri (Partidul Democrat, PD), în faţa candidatului dreptei şi al extremei drepte, Enrico Michetti, avocat şi animator radio. Ambii candidaţi au 55 de ani.

În primul tur, Michetti a obţinut 30% din voturi, faţă de 27% pentru Gualtieri, însă acesta din urmă ar urma să recupereze o bună parte din voturile candidatului independent Carlo Calenda, centrist, şi ale primăriţei în exerciţiu Virginia Raggi (Mişcarea Cinci Stele, antisistem), înfrânţi în primul tur de scrutin, desfăşurat la începutul lui octombrie, informează Agerpres.

Michetti a fost acuzat de antisemitism din cauza unui articol în care afirma că există un "lobby'' evreiesc "capabil să decidă soarta planetei'', articol pe care l-a scris anul trecut şi care a fost republicat de un ziar de stânga. Tot Michetti a venit în acest an cu ideea ca în timpul pandemiei de coronavirus oamenii să folosească salutul roman, cu braţul ridicat, folosit în mod obişnuit de fascişti, asigurând că un astfel de salut este mai igienic.

El este susţinut de o alianţă de partide de extrema dreaptă, Fratelli d'Italia, formaţiune condusă de Giorgia Meloni, şi Liga, a lui Matteo Salvini cu partidul de dreapta Forza Italia al lui Silvio Berlusconi.

În primul tur, partidele de extremă dreapta au realizat o performanţă slabă şi au pierdut bătălia în mai multe oraşe-cheie, precum Milano, Napoli şi Bologna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.