Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statele Unite l-au ucis pe liderul reţelei teroriste Al-Qaida, Ayman Al Zawahiri

Ayman al-Zawahiri

Armata americană l-a eliminat pe Ayman Al-Zawahiri, liderul reţelei teroriste Al-Qaida, într-un raid aerian efectuat pe teritoriul Afganistanului, afirmă surse din cadrul serviciilor secrete din Statele Unite.

"Statele Unite au efectuat o operaţiune antiteroristă împotriva unei ţinte cu valoare semnificativă a reţelei Al-Qaida, în Afganistan. Operaţiunea a fost un succes şi nu au existat victime civile", a declarat un oficial de la Washington, sub protecţia anonimatului, pentru postul de televiziune Fox News preluat de mediafax.

Alţi doi oficiali din cadrul serviciilor secrete americane au afirmat că a fost efectuat un atac cu dronă soldat cu uciderea liderului reţelei teroriste Al-Qaida, Ayman Al-Zawahiri.

Operaţiunea militară a fost coordonată de Agenţia Centrală de Informaţii (CIA).

Casa Albă a anunţat, conform agenţiei The Associated Press, că preşedintele Joseph Biden urmează să ofere detalii despre operaţiunea antiteroristă. Conform unor oficiali de la Washington, raidul aerian antiterorist din Afganistan a avut loc duminică.

Ayman Al-Zawahiri a devenit liderul reţelei teroriste sunnite Al-Qaida în 2001, după eliminarea de către Statele Unite a lui Osama ben Laden, considerat responsabil de o serie de atacuri teroriste, inclusiv de atentatele comise pe 11 septembrie 2011 în oraşele americane New York şi Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.