Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al Qaida le cere musulmanilor să atace Franţa: Liderul grupării teroriste a trimis un mesaj video

Ayman al-Zawahiri

Liderul Al Qaida, Ayman al-Zawahiri, a cerut musulmanilor din Maghreb să lupte împotriva soldaţilor francezi din Sahel, într-un mesaj video publicat marţi, potrivit Centrului american de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE, potrivit AFP.

În această înregistrare de şapte minute, succesorul lui Osama bin Laden nu face nicio referire la recentele atentate din Ouagadougou, revendicate de Grupul de susţinere a islamului şi musulmanilor (GSIM), o mişcare jihadistă cu baza în Mali şi afiliat reţelei Al Qaida, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un hipermarket de top a vândut FRUCTE STRICATE! Ce a pățit acesta și unde s-a întâmplat

Vineri, un dublu atac coordonat a vizat ambasada Franţei şi Statul Major general al armatei din Burkina Faso în capitala Ouagadougou, soldându-se cu şapte morţi şi peste 80 de răniţi în rândul forţelor de ordine. De asemenea, nouă jihadişti au fost ucişi.

'Cei care au luptat, ucis sau urmărit pe taţii voştri s-au întors pentru a vă ucide fraţii musulmani şi vă aduc aminte că rămâneţi sub ocupaţia şi opresiunea lor', afirmă Ayman al-Zawahiri, referindu-se la epoca colonizării.

Citește și: Scandal MARE! Cui îi cere Victor Ciutacu 100.000 de euro

El subliniază, de asemenea, eşecul revoluţiilor din cadrul Primăverii arabe, apreciind că 'vechea corupţie s-a întors, dar mai feroce (...) decât înainte'.

Ayman al-Zawihiri ameninţă cu regularitate Franţa în mesajele sale: în septembrie trecut, el cerea musulmanilor din Maghreb şi din Africa subsahariană să dea o 'lecţie francezilor' care 'i-au ucis pe cei dragi vouă, v-au ocupat ţara şi i-au torturat pe strămoşii voştri'.

Citește și: SURPRIZĂ! Cine este europarlamentarul român care a MUNCIT pe un vas de croazieră

Circa 4.000 de soldaţi francezi sunt desfăşuraţi în Sahel în cadrul operaţiunii Barkhane, care luptă împotriva grupărilor jihadiste din regiune şi sprijină forţele ţărilor G5-Sahel (Burkina, Mali, Mauritania, Niger, Ciad).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.