Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al Qaida se recunoaște învinsă: S-a retras dintr-un teritoriu

al qaida

Combatanţi ai Al Qaida s-au retras dintr-un oraş din sudul Yemenului, după o serie de raiduri împotriva poziţiilor lor, întreprinse de aviaţia coaliţiei arabe, a anunţat marţi un responsabil al serviciilor de securitate yemenite, informează AFP.

Coaliţia arabă condusă de Arabia Saudită a intervenit în Yemen în sprijinul preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi împotriva rebelilor houthi, care deţin controlul asupra unei bune părţi din nordul ţării, inclusiv a capitalei Sana'a, şi împotriva jihadiştilor din Al-Qaida şi din gruparea Stat Islamic (SI), implantaţi în sudul acestei ţări.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Zeci de răniți la un concert al lui Snoop Dogg și Wiz Khalifa

'Combatanţii Al Qaida au început să se regrupeze în timpul nopţii înainte de a părăsi Azzan, al doilea oraş din provincia Chabwa, spre o destinaţie necunoscută', a declarat acest responsabil pentru AFP.

Un locuitor al Azzan, contactat de AFP, a dat asigurări că oraşul este 'liber de orice prezenţă de combatanţi Al Qaida', afirmând că aceştia s-au repliat spre nord.

Citește și: S-a aflat cel mai mare SECRET al Bisericii: Ce pasaje a scos din Biblie

Însă elemente ale Al Qaida sunt în continuare prezente în alte oraşe din provincia Chabwa, cum sunt Houta şi Al-Said, precum şi în numeroase zone montane.

Retragerea din Azzan urmează unei serii de raiduri aeriene ale coaliţiei arabe împotriva poziţiilor jihadiştilor din oraş, au declarat locuitori şi reprezentantul serviciilor de securitate yemenite.

Citește și: Cel mai frumos drum din lume se transformă în cel mai aglomerat

În provincia apropiată Lahej, au loc de trei zile lupte între elemente ale Al Qaida şi forţele pro-Hadi din regiunea Yafee, potrivit unor surse militare. Cel puţin trei combatanţi ai Al-Qaida au fost ucişi, precum şi doi soldaţi vizaţi din greşeală de un avion al coaliţiei.

Coaliţia arabă a susţinut în mod activ o operaţiune militară care a alungat în aprilie Al Qaida din Moukalla, capitala marii provincii Hadramout (sud-est).

Citește și: Delia și-a ieșit din minți! Mesaj VIOLENT pentru părinți: Nu-s nici mă-ta, nu-s nici tac-tu…

La rândul lor, SUA îşi continuă atacurile cu drone împotriva jihadiştilor din Al-Qaida care, la fel ca cei din gruparea Stat Islamic, au profitat de haosul generat de războiul dintre rebelii houthi şi forţele guvernamentale pentru a-şi întări prezenţa în sudul Yemenului.

Washingtonul, care consideră ramura Al Qaida din peninsula arabă (Aqpa) cu baza în Yemen cea mai periculoasă reţea extremistă, a întreprins în ultimii ani numeroase atacuri cu drone împotriva membrilor acestei organizaţii, scrie agerpres.ro.

Citește și: O petiție susține că SRI vrea să folosească fonduri europene pentru a ne urmări fiecare pas

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.