Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al-Shabaab mulţumeşte Hamas pentru atacul din Israel

tosshub.com
hamas-gaza

Miliţia teroristă islamistă somaleză al-Shabaab a felicitat grupul palestinian Hamas pentru atacul său asupra Israelului, care s-a soldat cu peste 1.200 de morţi în acest stat, potrivit DPA.

"Vă mulţumim pentru jihad şi pentru munca bună pe care aţi făcut-o", se arată într-un mesaj al grupului terorist legat de Al-Qaida, publicat miercuri seara.

Al-Shabaab este activă în Somalia de peste 15 ani şi continuă să controleze părţi din această ţară din Cornul Africii, în ciuda încercărilor de a o disloca. Islamiştii conduc acolo cu o interpretare strictă a legii Sharia, cu pedepse care includ execuţii, amputări şi biciuiri.

Gruparea ucide civili prin bombardamente şi ia ca ţintă pentru asasinate oficiali, jurnalişti sau critici. În 2017, a fost responsabilă pentru un atac în care au murit aproape o mie de oameni.

După ce iniţial islamiştii au găsit sprijin, mulţi somalezi văd acum al-Shabaab ca ocupanţi controlaţi de forţe externe. Guvernul somalez reprimă această miliţie cu ajutorul SUA şi Turciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.