Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Al-Shabaab rămâne cea mai directă ameninţare la adresa păcii şi securităţii în Somalia(ONU)

Twitter
atentat Somalia

Gruparea teroristă islamică Al-Shabaab rămâne "cea mai directă ameninţare la adresa păcii şi securităţii" în Somalia, apreciază experţi ai ONU într-un raport citat de DPA potrivit Agerpres

Documentul, trimis marţi Consiliului de Securitate, arată că Al-Shabaab a folosit tot mai frecvent explozibili artizanali pentru atacuri soldate cu morţi şi răniţi în tabere de migranţi, restaurante, pieţe, centre comerciale, sedii ale autorităţilor şi hoteluri.

Din iulie 2018 până în iulie 2019, Al-Shabaab a comis 548 de atacuri cu dispozitive explozive improvizate în Somalia, cu 32% mai multe decât în anul precedent, a consemnat comisia de experţi.

Raportorii apreciază că intensificarea loviturilor aeriene americane împotriva militanţilor a menţinut gruparea teroristă în "dezechilibru", dar nu a avut un efect important asupra capacităţii acesteia de a lansa "atacuri asimetrice periodice" în întreaga ţară.

Conform experţilor, Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste internaţionale Al-Qaeda, s-a infiltrat în instituţii publice, şi-a sporit veniturile interne şi a continuat să răpească şi să recruteze copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.