Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alaiba îl acuză pe Dodon de implicare în privatizarea Hotelului Codru

stiri.md
Igor Dodon

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, susține că liderul socialiştilor, Igor Dodon, ar fi implicat în privatizarea Hotelului Codru.

Potrivit lui, nu a existat nicio scrisoare semnată de Igor Dodon cu privire la Hotelul „Codru”, contrar declaraţiilor acestuia din 2015, când Igor Dodon spunea că a încercat să oprească privatizarea Hotelului prin trimiterea unei scrisori către Vladimir Voronin, pe atunci preşedinte al ţării, transmite Știri.md cu referire la IPN.

La o conferință de presă, deputatul a declarat că Igor Dodon nu a făcut nimic pentru a opri privatizarea Hotelului în folosul lui Vladimir Plahotniuc, la un preț derizoriu.

Potrivit lui, la acest subiect sunt multe întrebări, în special, de ce privatizarea Hotelului „Codru” a avut loc la un preț de 5 ori mai mic decât cel de pe piață.

„De atunci, șase ani la rând, tot încerc să găsesc această scrisoare. Dodon a promis să o publice, dar așa și nu a făcut-o. Scrisoarea este de negăsit”, a spus deputatul, citat de Știri.md.

Dumitru Alaiba afirmă că a făcut multiple demersuri ca ONG-ist și, apoi, ca deputat. A ajuns să dea în judecată Ministerul Economiei pentru că refuza accesul la această informație.

„În sfârșit am obținut un răspuns clar de la o instituție a statului. Nu a existat nicio scrisoare. Cu alte cuvinte, Dodon a mințit și adevărul iese la suprafață abia acum. Dodon nu a luptat pentru interesele statului în timp ce Plahotniuc acapara activele statului.

Dodon a jucat în aceeași echipă cu Plahotniuc”, afirmă deputatul, făcând trimitere la răspunsul de la Agenția Proprietății Publice, care arată că nu există nicio scrisoare de la Igor Dodon către Vladimir Voronin despre oprirea privatizării Hotelului „Codru”.

„Este prima dată când o instituție oferă un răspuns clar la acest subiect. Și definitiv. Despre credibilitatea informației nu ar trebui să avem dubii.

Până la urmă, APP este în continuare condus de Ghenadie Țepordei, fost avocat al lui Dodon, numit în funcție de guvernul lui Dodon. Ghenadie Țepordei a și semnat acest demers”, a adăugat Dumitru Alaiba.

Solicitată de IPN pentru un comentariu, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Carmena Sterpu, nu a răspuns la telefon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.