Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alain Delon a cerut să fie eutanasiat: 'A îmbătrâni e nasol'

tmgrup.com.tr
Alain Delon

Celebrul actor francez Alain Delon, în vârstă de 86 de ani, a cerut să fie eutanasiat. El suferă de consecințele unui accident vascular cerebral suferit în 2019, iar soția sa a murit anul trecut.

Cererea a fost comunicată de către fiul actorului, Anthony, într-un interviu acordat RTL. „Mi-a cerut să organizez asta, da”, a subliniat el, deși a lăsat să se înțeleagă că nu el va fi cel care își va asuma responsabilitatea de a-și însoți tatăl în moarte, ci mai degrabă sora lui, Anouchka.

Potrivit presei spaniole, actorul însuși a distribuit o declarație presei: „Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care m-au însoțit de-a lungul anilor și mi-au oferit sprijin. Sper ca viitorii actori să găsească în mine un exemplu nu doar la nivel profesional, ci și uman”.

Delon trăiește de ani de zile cu diverse probleme de sănătate și într-o stare delicată după ce a suferit un dublu accident vascular cerebral în 2019 și o intervenție chirurgicală în 2017 pentru o problemă cardiacă.

În 2021, soția actorului, Nathalie Delon, a murit din cauza cancerului pancreatic, însă anterior ceruse să fie eutanasiată. Actorul nu i-a putut îndeplini dorința, deoarece eutanasierea era interzisă în Franța.

Actorul va putea recurge la acest gest, din moment ce locuiește de câțiva ani în Elveția.

Delon a vorbit într-unul dintre ultimele sale interviuri cu săptămânalul elvețian „L'Illustré” despre eutanasie. „Sunt în favoarea unei morți demne. În primul rând pentru că locuiesc în Elveția, unde eutanasia este legală și, de asemenea, pentru că cred că este cel mai logic și natural lucru de făcut. O persoană are dreptul să plece în liniște, fără a trece prin spitale, injecții și așa mai departe. A îmbătrâni e nasol și nu poți face nimic în privința asta”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.