Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alain Delon s-a arătat în favoarea morţii asistate: 'Sunt pe deplin pentru'

Unifrance
alain delon

Actorul Alain Delon, în vârstă de 83 de ani, s-a arătat în favoarea morţii asistate, autorizată în Elveţia unde locuieşte de mai mulţi ani. El vorbeşte într-un interviu despre succesiunea pe care o vrea fără intrigi, spre deosebire de cum s-a întâmplat în cazul prietenului său Johnny Hallyday, scrie Le Figaro,, potrivit news.ro.

Recompensat la Festivalul de Film de la Cannes cu un Palme d'Or onorific duminică, Alain Delon a spus adio cinematografiei pe Croazetă.

Întrebat duminică de ziarul genovez L’illustré, Alain Delon, care locuieşte la Geneva din 1978, a vorbit despre un subiect sensibil: sinuciderea asistată. O practică a cărei legitimitate continuă să fie dezbătută în Franţa. "Sunt pe deplin pentru", a declarat actorul din "Samuraiul".

În Elveţia, asistenţa la sinucidere este autorizată şi este diferită de eutanasie - ilegală - deoarece ea se referă la asigurarea unei persoane a mijloacelor de sinucidere fără ca un terţ să o declanşeze.

"Deja am organizat împreună cu avocaţii mei elveţieni practic tot ceea ce se va întâmpla în ziua în care voi pleca", a explicat el. "Mai ales că nu vreau să fie un preot".

Citește și: Fanii Spice Girls sunt revoltați - cer înapoi banii pe bilete, după al doilea concert al trupei cu probleme

Alain Delon a anunţat luna aceasta că şi-a luat măsuri de precauţie pentru a evita disensiuni între moştenitori, pentru că vrea să evite repetarea cazului moştenirii lui Johnny Hallyday, şi a desemnat-o pe fiica sa executor testamentar.

Actorul francez vrea să evite neînţelegerile între moştenitori, aşa cum se întâmplă în familia Hallyday.

"Nu aş vrea ca şi copiii mei să se dezbine aşa cum se întâmplă la familia Hallyday", afirmă el. "Pregătesc totul în prezent. Totul va fi aranjat înainte de moartea mea, fie că asta convine sau nu. Dacă nu aş face asta, ar fi un război între ei, sunt sigur".

El a prevăzut să vândă după moartea sa casa din Douchy, din Le Loiret, unde sunt îngropaţi câinii săi. Şi a explicat motivul: "Nimeni nu va avea mijloacele să o întreţină. Fiica mea ar vrea să o aibă, dar şi-a dat seama că este imposibil din punct de vedere financiar".

Un simbol al industriei cinematografice europene, Alain Delon a jucat în peste 80 de filme, sub îndrumarea unora ca Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville şi Jean-Luc Godard, şi alături de actori precum Romy Schneider, Jean Gabin, Yves Montand şi Lino Ventura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.