Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alarmă fără precedent în ţara noastră: Migranţii ar putea aduce o boală mortală

jurnalul.ro
Lepra Tichilesti

Ţara noastră poate declanşa o alarmă fără precedent. După ce ne-am chinuit ani de zile să scăpăm de o boală cumplită şi mortală, valul de refugiaţi ne-ar putea aduce din nou într-o situaţie extrem de gravă.

Lepra se poate întoarce în România, deşi în spitalul din Tichileşti mai sunt doar 11 cazuri de acest gen. Toți pacienții sunt descendenții bolnavilor din colonia de la Tichilești. Nu toți descendenții au contractat boala, unii dintre ei au plecat de aici și duc o viață normală. Ultimul pacient a fost intrenat în urmă cu 20 de ani dar nefiind de fapt un caz nou, acesta fiind deja bolnav de mulți ani și care a și decedat între timp. Doctorul Vasiliu a transformat în ultimii ani pavilionul central al spitalului în cămin de bătrâni și intenționează să înființeze o unitate de îngrijiri paleative pentru bolnavii în faze terminale, anunţă jurnalul.ro.

Citeşte şi: Simona Halep, revenire în forţă: Victorie mare pentru româncă la Madrid

Chiar dacă lepra a fost eliminată global în anul 2000 (cu doar un caz de îmbolnăvire la 10.000 de persoane), conform informațiilor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în lume au fost 213.899 de noi cazuri în 2014, 94% dintre pacienți provenind din 13 țări: Bangladesh, Brazilia, Republica Democrată Congo, Ethiopia, India, Indonesia, Madagascar, Myanmar, Nepal, Nigeria, Philippines, Sri Lanka și Tanzania. India, Brazilia și Indonezia fiind țările din care provin 81% din bolnavii de lepră. Pentru Europa, lepra ar putea constitui o nouă amenințare, dat fiind că în valul de migranți se numără și oameni care provin din principalele focare ale leprei, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.