Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alarmă la graniţa cu Macedonia: Mii de refugiaţi încearcă să treacă graniţa

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Aproximativ o mie de migranţi şi de refugiaţi încercau luni să treacă în Macedonia pe o rută alternativă celei prin Idomeni şi în jurul orei 13:00 GMT erau înconjuraţi de poliţia greacă, a constatat de la faţa locului un jurnalist al AFP.

Acest grup a plecat în jurul orei 10:30 GMT din împrejurimile taberei de refugiaţi de la Idomeni, ducând bagaje, în direcţia satului Chamilo, puţin mai la vest, şi se afla chiar lângă frontieră în jurul orei 13:00. Poliţia macedoneană nu este deocamdată prezentă la faţa locului, potrivit jurnalistului. Grupul, format din numeroase familii, a traversat dealuri, câmpuri şi chiar un râu pentru a ajunge în acest loc, intersectându-se şi depăşind fără incidente un prim grup de poliţişti greci. Cel puţin 12.000 de refugiaţi stau în condiţii îngrozitoare la frontiera macedoneană la Idomeni, pe unde în decurs de o săptămână nu a mai fost lăsată să treacă nicio persoană.

Unele familii au părăsit deja locul, acceptând propunerea autorităţilor de a-i duce în alte tabere de refugiaţi mai bine amenajate, în timp ce altele şi-au manifestat intenţia constantă de a trece cu orice preţ în Macedonia şi de a-şi continua drumul spre Europa de Nord, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.