Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alarmă MAXIMĂ la Ministerul Justiției pentru eliberarea Elenei Udrea și Alinei Bica. Mega-operațiune pe bani publici. Curierul cu actele a ajuns deja în Mexic

glob sah

Un întreg sistem de stat s-a pus în mișcare pentru eliberarea Elenei Udrea și a Alinei Bica. După ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a pus în aplicare decizia Curții Constituționale privind neconstituționalitatea formării completelor de 5 judecători și au suspendat pedepsele celor două foste mărimi din Epoca Băsescu, un întreg sistem guvernamental s-a pus în mișcare. Actele necesare eliberării au ajuns deja în Mexic și în câteva ore în San Jose (Costa Rica), dar la limită pentru a se putea da o decizie judecătorească de punere imediată în libertate.

Vezi și: BOMBA SERII - Traian Băsescu a anunțat că îl va susține pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat

Ministrul Justiției a semnat imediat pentru actele necesare trimiterii în Costa Rica, iar MAE a și trimis în regim de urgență un curier diplomatic la Ambasada României din Mexic (care operează interesele României în Costa Rica), curier care apoi trebuie să ajungă la San Jose pentru a depune actele în original la Ministerul Justiției din Costa Rica și abia un judecător să constate noua situație și să le pună în libertate pe Bica și Udrea. Ele pot aștepta apoi în libertate decizia privind solicitările de azil politic în țara din America Centrală.

Dacă în cazul procedurii de extrădare lucrurile au mers încet și foarte încet din partea autorităților române, acum totul a mers la foc automat la niște costuri exorbitante pentru contribuabilul român. Surse diplomatice susțin pentru STIRIPESURSE.RO că pentru curierul diplomatic la o cursă de avion spre Ciudad de Mexico s-a găsit loc doar la Clasa Business la un cost foarte mare.

Potrivit informațiilor STIRIPESUSRSE.RO, curierul diplomatic a ajuns deja la sediul Ambasadei României din Mexic. Un diplomat al ambasadei urmează să se deplaseze în regim de urgența la San Jose pentru a depune actele în timp util la Ministerul Justiției din Costa Rica și apoi spre o instanța care ar putea decide punerea în libertate. Totul este însa la limita pentru că astăzi este zi scurta, iar de Crăciun tot ce înseamnă administrație e închis în Costa Rica. O șansă ar exista doar dacă avocații locali ai celor două să fi păstrat rând la instanța care judecă urgențele.

Vezi și: SONDAJ CURS - Opoziţia, prin ochii românilor: Cel mai activ partid şi cel mai activ lider

Totul pentru ca Alina Bica și Elena Udrea să petreacă Crăciunul și Anul Nou în libertate. Totul în condițiile în care în trecut au fugit din România după decizia ÎCCJ contestând deciziile ca fiind politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.