Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alarmant: firmele germane își opresc producția pentru a face față la facturi (Financial Times)

germania economie

Producătorii germani își opresc producția ca răspuns la creșterea prețurilor la energie cauzată de presiunile Rusiei asupra aprovizionării cu gaze, o tendință pe care guvernul german a descris-o ca fiind „alarmantă”, informează Financial Times.

Robert Habeck, ministrul Economiei, a declarat că industria a depus eforturi pentru a-și reduce consumul de gaz în ultimele luni, în parte prin trecerea la combustibili alternativi, cum ar fi petrolul, prin eficientizarea proceselor sale și prin reducerea producției. Oficialul a spus că unele companii au "oprit complet producția" - o evoluție pe care a calificat-o drept "alarmantă". "Nu sunt vești bune", a spus el, "pentru că poate însemna că industriile în cauză nu sunt doar restructurate, ci se confruntă cu o ruptură - o ruptură structurală, care are loc sub o presiune enormă."

Habeck a declarat că prețurile în creștere ale gazelor afectează pe toată lumea, de la marile companii industriale la micile firme comerciale și la întreprinderile mijlocii care alcătuiesc "Mittelstand". "Oriunde energia este o parte importantă a modelului de afaceri, companiile se confruntă cu o anxietate pură", a spus el.

El a spus că modelul de afaceri al unei mari părți a industriei germane de producție se bazează pe abundența gazului din Rusia, care este mai ieftin decât cel din alte regiuni. Acest avantaj competitiv "nu se va mai întoarce prea curând, dacă se va mai întoarce vreodată", a spus Habeck.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.