Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALARMANT Încă două orașe din România confirmă prezența variantei DELTA

timesofisrael.com
vaccin covid-19 coronavirus sars-cov-2

Primul caz de infectare cu tulpina Delta din judeţul Galaţi a fost confirmat la un bărbat nevaccinat venit din Marea Britanie, informează joi Prefectura Galaţi, arată Agerpres. Un caz similar a fost confirmat la Timişoara, la un bărbat care nu a fost vaccinat împotriva noului coronavirus, dar nici nu are istoric de călătorie în ţări din zona roşie, arată News.ro.

Cazul de la Galați

Bărbatul de 59 de ani, nevaccinat, a venit din Marea Britanie în data de 11 iulie. Acesta s-a carantinat în comuna Tuluceşti imediat după sosire, iar în data de 16 iulie a manifestat simptomatologie specifică infectării cu coronavirus. În data de 18 iulie a sunat la 112 şi a cerut ajutor medical, fiind preluat de un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi transportat la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Ulterior, în urma analizelor, a venit confirmarea că este infectat cu tulpina Delta. Pacientul este internat la Spitalul de Boli Infecţioase şi are o stare generală bună, a mai menţionat sursa citată.

Cazul de la Timișoara

”Este vorba de un bărbat care s-a prezentat în UPU la Spitalul Judeţean Timişoara, ulterior s-a secventiat şi constatat că este infectat cu tulpina Delta. Iniţial, simptomatologia a impus tratarea în spital, dar în final s-a constatat că este suficient tratamentul la domiciliu. Este vorba de o persoană nevaccinata, de vârstă medie, fără istoric de călătorie în zona de risc în ultimele 14 zile sau contact cu persoană pozitivă. În familia bărbatului mai există o persoană pozitivă, dar în cazul acesteia nu există secventiere”, a declarat pentru News.ro medicul Flavius Cioca, directorul DSP Timiş.  În judeţul Timiş, în ultimele 24 de ore au fost depistate cinci noi cazuri de COVID-19, dintre care patru sunt din Timişoara şi unul în Dumbrăviţa. 39 de pacienţi sunt internaţi în spital, iar şase sunt la Terapie Intensivă. Rata de infectare în Timiş este 0,06 la mie, iar în Timişoara este 0,10 cazuri la o mie de locuitori.

Focar mare la Iași

Dincolo de Galați și Timișoara, un focar periculos a fost înregistrat la Iași. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, dr Vasile Cepoi, a declarat, miercuri, că 10% din cazurile de infectare cu tulpina Delta a SARS-CoV-2 înregistrate în prezent la nivel naţional sunt din judeţul Iaşi. Potrivit sursei citate, sunt 24 de cazuri confirmate ca fiind infectate cu această tulpină în judeţul Iaşi, majoritatea celor infectaţi fiind din municipiul Paşcani (mai multe aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.