Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alba ca Zăpada, sărutată fără voie de prinț. Criticii cer înlocuierea scenei

jocuri-funny.ro
printesele disney

Doi critici de la , ediția online a San Francisco Chronicle, unul dintre cele mai importante cotidiene din California, subliniază, într-un articol publicat pe 1 mai, ceea ce pentru ei este „o problemă majoră”. Nu acțiunile reginei – patru tentative de asasinat împotriva prințesei – este ceea ce îi provoacă. Ci scena finală a poveștii, cea a sărutului.

La originea sacrilegiului: o vizită la Disneyland Park din Anaheim, California, redeschis vineri, 30 aprilie, după 400 de zile de suspendare a activității, din cauza crizei de sănătate. Și o aventură nefericită a jurnaliștilor în atracția adaptată după poveste, la care tocmai s-a adăugat scena „marelui final”, numită True love’s kiss („Sărutul dragostei adevărate”).

„Idei retrograde”

Scena este pe cât de celebră, pe atât de sinceră. Crezând-o pe prințesă moartă, prințul, care se gândește să-i dea un sărut de rămas bun, sparge vraja care a ținut-o adormită. Dar scena îi intrigă pe jurnaliștii de la SF Gate: „Un sărut pe care i-l oferă fără ca ea să-și fi dat consimțământul, în timp ce ea doarme… nu poate fi iubire adevărată dacă doar unul dintre cei doi știe ce se întâmplă”, susțin ei.

„Nu suntem cu toții de acord în privința consimțământului, că este o problemă majoră în filmele Disney? Copiii ar trebui învățați că sărutul, atunci când nu s-a stabilit că ambele părți sunt dispuse să-l accepte, nu poate avea loc”, spun cei doi critici. Este greu de înțeles de ce Disneyland, în 2021, alege să adauge o etapă cu idei atât de înapoiate despre ceea ce un bărbat are voie să facă unei femei”.

„De basm”

Jurnaliștii cer, în numele corectitudinii politice, să se revizuiască sfârșitul poveștii: „De ce să nu ne imaginăm un alt sfârsit?”. O sugestie care, peste Atlantic, îi convinge pe unii cititori. Iar pe alții îi face să se enerveze. „Albă ca Zăpada ar putea fi anulată pentru acel sărut stupid?”, protestează o tânără pe Twitter. „Acest activism este jalnic”; „Cel mai rău lucru care i s-a întâmplat acestei țări, și-a pierdut mințile”, scrie un altul.

Chiar și vedeta Disney, Kristen Bell – care a jucat-o pe Anna în „Frozen” – spune că a purtat o discuție serioasă cu copiii ei despre „Alba ca Zăpada”. „Nu crezi că este ciudat că prințul o sărută pe Alba ca Zăpada fără permisiunea ei? Pentru că nu poți săruta pe cineva dacă doarme!”, spunea ea .

„Este adevărat că această scenă de final, cu lumini scânteietoare și efecte speciale spectaculoase, este produsă extraordinar”, recunosc cei doi critici la sfârșitul articolului lor. „Cu condiția să o priviți ca pe un basm și nu ca pe o lecție de viață”, vor ei să clarifice.

Dar nu tocmai asta ar trebui să fie Albă ca Zăpada? conform, smartradio.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.