Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alba: Un angajat al Finanțelor, condamnat după ce a prejudiciat bugetul statului

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Un angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Alba - Agenţia Cîmpeni a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 8 luni de închisoare după ce a folosit un număr de cinci societăţi comerciale în vederea angajării fictive, temporare, a zeci de persoane cu vârsta de peste 45 de ani, în scopul obţinerii frauduloase a unor sume de bani cu titlu de subvenţie din bugetul de stat, cauzând un prejudiciu total de peste 422.000 de lei. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri AGERPRES de Serviciul Judeţean Alba al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), prin decizia penală a Curţii de Apel Alba Iulia a fost dispusă condamnarea lui Toader Constantin Mihai la pedeapsa de 3 ani şi 8 luni de închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune (74 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (383 acte materiale). 

Hotărârea este definitivă. 

Dosarul a fost iniţiat în urma unui denunţ înregistrat la DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, urmărirea penală fiind efectuată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. 

Conform sursei citate, în perioada 2011-2013, Toader Constantin Mihai, având calitatea de funcţionar public în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba - Agenţia Cîmpeni, a identificat şi a folosit un număr de cinci societăţi comerciale, în vederea angajării fictive, temporare, a unui număr de 74 persoane cu vârsta de peste 45 de ani, în scopul obţinerii frauduloase a unor sume de bani cu titlu de subvenţie din bugetul de stat. 

În activitatea infracţională, inculpatul a contrafăcut semnătura angajaţilor pe contractele de muncă încheiate, pe statele de plată lunare fictive şi a consemnat date false în foile colective de prezenţă în scopul de a induce în eroare Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba şi a încasa sume de bani subvenţionate. Pentru a păstra aparenţa de legalitate şi a beneficia în continuare de acordarea subvenţiilor, funcţionarul a achitat, în parte, obligaţiile privind asigurările sociale datorate de angajator. 

Pentru a evita obligaţia de a menţine raporturile de muncă pentru o perioadă de 2 ani şi a nu restitui sumele de bani primite cu titlu de subvenţie, inculpatul a determinat persoanele angajate să îşi înceteze raporturile de muncă prin demisie, la un an de la angajare, perioadă calculată ca vechime în muncă pentru aceştia. Ulterior, a procedat la reangajarea fictivă a persoanelor la alte societăţi, din cele pe care le administra în fapt, iar apoi a dispus încetarea acestor contracte de muncă încheiate pe perioadă determinată, operaţiune în urma căreia foştii angajaţi au îndeplinit condiţiile necesare acordării indemnizaţiei de şomaj. 

Prin acest mecanism infracţional complex, inculpatul a cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat reprezentat prin AJOFM Alba în cuantum de 422.330 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.