Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Albania a trimis 30 de medici şi infirmiere în Italia pentru a o ajuta în lupta împotriva pandemiei de coronavirus

Twitter
coronavirus

Albania a trimis duminică 30 de medici şi infirmiere în Italia pentru a o ajuta în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, iar premierul albanez Edi Rama a amintit că ţara sa nu poate uita felul în care Italia i-a ajutat şi i-a primit pe albanezi în trecut, informează EFE potrivit Agerpres.

"Este adevărat că toţi sunt închişi între frontierele lor şi că ţările bogate le-au întors spatele altora, dar pentru că noi nu suntem bogaţi şi pentru că nu uităm nu putem să ne permitem să nu demonstrăm Italiei că albanezii nu-şi abandonează niciodată prietenii aflaţi în dificultate", a explicat Rama într-un mesaj.

"Poate că unora în Albania li se pare ciudat că 30 de medici şi infirmiere din mica noastră armada îmbrăcată în alb pleacă astăzi în prima linie a focului în Italia. Dar ştiu că şi acolo este casa noastră, de când fraţii şi surorile italiene ne-au salvat, ne-au adoptat şi ne-au primit în casa lor atunci când Albania suferea enorm. Acesta este un război care nu poate fi câştigat pe cont propriu. Iar acest război este şi al nostru. Italia trebuie să-l câştige, atât pentru noi, cât şi pentru întreaga lume", a mai transmis premierul albanez.

Şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, a publicat mesajul socialistului Rama pe reţelele sociale, alături de cuvântul: "Mulţumesc!"

În anii 90 ai secolului trecut, zeci de mii de albanezi au ajuns în Italia la bordul unor nave după prăbuşirea dictaturii, iar în prezent comunitatea albaneză din această ţară numără peste 400.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.