Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alberto Barbera prinde un nou mandat de patru ani ca director artistic al Festivalului de Film de la Veneţia

https://deadline.com/
alberto barbera

Alberto Barbera, care conduce de opt ani, consecutiv, Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, a primit un nou mandat de patru ani ca director artistic şi a devenit cel mai longeviv şef al evenimentului ce are o istorie de aproximativ opt decenii, potrivit news.ro.

Citește și: DNA despre SPECULA generată de pandemie - 'A fost creat cadrul propice apariției 'indispensabilului traficant de influență''

Mandatul lui Barbera a fost înnoit de organizaţia-mamă, La Bienale di Venezia, condusă de Roberto Cicutto, fost şef al studiourilor Cinecittà/Luce.

Organizaţia a anunţat marţi şi perioada în care va avea loc a 78-a ediţie a festivalului: 1 - 11 septembrie 2021.

Prelungirea mandatului lui Barbera, care a mai fost director artistic al evenimentului între 1999 şi 2001, era aşteptată după ce el a reuşit împreună cu echipa să organizeze anul acesta a 77-a ediţie, în format fizic, în ciuda pandemiei.

Sub conducerea lui, evenimentul a stat sub semnul inovaţiei. El a introdus secţiunea Orizzonti, în timpul primului mandat, apoi, la revenire, în 2012, a redus numărul de filme şi a făcut ca festivalul să fie o rampă de lansare a sezonului premiilor în cinematografie.

Citește și: DOSAR BREAKING - Cum era să RATEZE DNA flagrantul PREMIERĂ în cazul polițistului care ar fi cerut 1,1 milioane de euro ȘPAGĂ în plină stare de urgență

El a introdus şi o piaţă pentru coproducţii şi a instaurat prima secţiune competitivă VR (virtual reality) din cadrul unui festival major, de cateorie A.

Născut în Piedmontese, în 1950, Barbera este fost critic de film. Înainte de Festivalul de la Veneţia, el a fost director artistic al Festivalului de Film de la Torino, între 1989 şi 1998. În plus, a deţinut funcţia de director al Muzeului Naţional de Film din Torino. Din 2020, Alberto Barbera este membru al Academiei americane de film.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.