Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Albumul 'Songs of Experience' al formaţiei U2 a fost compus din 'scrisori intime' ale lui Bono

http://miesianplaza.com/
U2

Formaţia rock U2 a dezvăluit miercuri detalii despre cel de-al 14 album de studio din carieră, "Songs of Experience", care a fost conceput din "scrisori intime" în care Bono îşi imaginează momentul morţii sale, potrivit NEWS.RO, citând Le Point.

Citeşte şi: Expoziţia cu lucrări de artă textilă '100 de zile ale Marii Uniri', vernisată la sediul ICR

Discul "Songs of Experience" va fi lansat pe 1 decembrie, fiind primul album al formaţiei după "Songs of Innocence", apărut pe piaţă în 2014.

În acest nou material, cuvintele lui Bono, solistul şi liderul formaţiei U2, au fost inspirate de corespondenţa cu Brendan Kennelly, unul dintre cei mai cunoscuţi poeţi contemporani irlandezi.

"Scrie ca şi cum ai fi murit", l-a sfătuit Kennelly pe Bono, în vârstă de 57 de ani.

U2 a compus mai multe piese pe care Bono le-a imaginat "ca scrisori adresate apropiaţilor, familiei sale, prietenilor, fanilor şi lui însuşi", a transmis formaţia într-un comunicat.

Irlandezii, care au lansat deja două single-uri de pe acest disc, au anunţat şi un nou turneu în America de Nord anul viitor.

Primul single lansat de pe acest nou album este "You’re The Best Thing About Me", care a fost urmat de "The Blackout”, piesă care beneficiază şi de un videoclip.

Muzicienii tocmai au încheiat un turneu mondial care a marcat 30 de ani de la lansarea primului album, "The Joshua Tree".

Trupa irlandeză U2, înfiinţată în 1976 la Dublin, este formată din solistul Bono (Paul Hewson), chitaristul The Edge (David Evans), basistul Adam Clayton şi toboşarul Larry Mullen Jr. Stilul muzical al grupului s-a înscris iniţial în curentul post-punk, însă a evoluat ulterior şi a încorporat influenţe din multe alte genuri. Albumele de studio ale formaţiei, între care se remarcă „The Joshua Tree” (1987), „Achtung Baby” (1991), „Pop” (1997), „All That You Can't Leave Behind” (2000) şi „How to Dismantle an Atomic Bomb” (2004), au fost vândute în peste 170 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa U2 a câştigat 22 de premii Grammy - mai mult decât oricare altă formaţie din lume - şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2005.

Citeşte şi: Scandal de PROPORŢII între Radu Moraru şi Victor Ciutacu: 'Victore, fii bărbat!'.Replica DURĂ dată de Ciutacu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.