Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alccolul nu va fi disponibil la vânzare în niciun dintre locurile de desfășurare a JO de la Paris 2024

Paris 2024

Alcoolul nu va fi vândut în niciunul dintre locurile de desfășurare a Jocurilor Olimpice și Paralimpice de anul viitor de la Paris, conform presei franceze.

În conformitate cu o lege care datează de peste 30 de ani, alcoolul este interzis pe stadioanele sportive, însă organizatorii Cupei Mondiale de Rugby din acest an din Franța au negociat o excepție, conform Mediafax.

Cu toate acestea, Paris 2024 nu încearcă să obțină ridicarea legii pentru Jocurile Olimpice, a relatat luni ziarul Le Parisien.

Însă berea, vinul și băuturile spirtoase vor putea fi servite în zonele VIP și în zonele de ospitalitate pentru companii.

Legea Evin din 1991 interzice vânzarea, distribuția și introducerea băuturilor alcoolice în unitățile sportive și de activitate fizică.

Mulți fani din Franța au făcut presiuni pentru a se permite vânzarea de alcool pe stadioanele din întreaga țară, plângându-se de ipocrizia de a vinde alcool în zonele VIP.

În 2019, ministrul francez al sănătății de atunci, Agnès Buzyn, a sugerat ca alcoolul să fie interzis și în zonele VIP, dar ideea ei a fost rapid respinsă de industria băuturilor.

Cu toate acestea, există mai multe lacune în lege, ceea ce înseamnă că vinul, berea și cidrul sunt vândute în mod regulat la evenimente pentru anumite sporturi, cum ar fi rugby-ul.

De asemenea, legea permite primarilor locali să acorde un număr limitat de excepții pe an.

Compania japoneză de bere Asahi s-a înscris ca sponsor al Cupei Mondiale de Rugby, care va avea loc între 8 septembrie și 28 octombrie, iar berea va fi vândută la cele 48 de meciuri, în locațiile din cele nouă orașe, la fel ca la meciurile obișnuite de rugby intern sau internațional din Franța.

Se pare că Paris 2024 nu va profita de niciuna dintre aceste lacune.

Alcoolul a fost interzis pe stadioane și la ultima ediție a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, dar, în cele din urmă, spectatorii nu au fost lăsați să participe la competiții din cauza pandemiei COVID-19.

Berea și vinul au fost disponibile la Jocurile Olimpice din 2012 și 2016 de la Londra și, respectiv, Rio de Janeiro.

În noiembrie anul trecut, în ajunul Cupei Mondiale FIFA din Qatar, organizatorii au anunțat că berea nu va fi disponibilă la vânzare pe stadioane.

Anterior, deținătorii de bilete - conform ghidului FIFA pentru fani - au fost informați că vor putea cumpăra berea unui brand american în zonele de activare a mărcii din perimetrul stadionului cu trei ore înainte de startul meciului și la o oră după fluierul final.

În interiorul stadioanelor propriu-zise, fanii au putut cumpăra doar varianta fără alcool și o băutură răcoritoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.