Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE a votat anti-referendum / Vosganian: Poate Iohannis ia în calcul recomandările Comisiei de la Veneția

ALDE
ALDE sigla

Deputatul Varujan Vosganian, purtător de cuvânt ALDE, a declarat miercuri, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că parlamentarii ALDE au votat, în plenul reunit, împotriva avizării favorabile a inițierii de către președintele Klaus Iohannis a unui referendum pe justiție simultan cu alegerile europarlamentare din 26 mai.

„Motivul pentru care am votat împotrivă nu se referă la faptul că nu dorim o dezbatere pe tema justiției, ci pentru că nu suntem de acord cu programarea simultană a referendumului odată cu alegerile europarlamentare. De altfel, am fi singura țară din spațiul UE care organizează așa ceva și dacă cei care vor să organizeze referendumul țin atât de mult la recomandările Comisiei de la Veneția, poate iau în calcul faptul că Comisia de la Veneția a recomandat să nu se organizeze simultan referendumuri odată cu alegerile europarlamentare”, a spus Vosganian.

ALDE a postat și pe Facebook un punct de vedere.

„Parlamentarii ALDE au votat azi în plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului împotriva solicitării preşedintelui Klaus Iohannis privind organizarea referendumului naţional din 26 mai.

Nu suntem împotriva referendumului pentru justiție, însă considerăm că nu ar trebui să bruiem niște alegeri importante precum cele pentru Parlamentul European doar ca dl Iohannis să-și poată camufla inactivitatea din ultimii 5 ani.

De altfel, toate forurile europene, cele care îi plac dlui Iohannis când îi dau apă la moară, recomandă să nu deranjăm alegerile pentru Parlamentul European cu alte alegeri sau inițiative.

Acest referendum este doar un pretext pentru președintele Iohannis pentru a-și începe campania electorală, deși legea îi interzice.

Haideți să nu ne mai ascundem după deget: președintelui Iohannis nu-i pasă de justiție, cum nu-i pasă nici de Constituție, cum nu-i pasă de nimic în afara confortului său personal.

Această mișcare cu organizarea unui referendum pe justiție, pe niște teme asupra cărora suntem cu toții de acord, este doar o încercare de a-și începe campania electorală, în speranța că nu va mai trebui să vorbească despre ce a făcut pentru români în cei 5 ani de mandate.

Președintele Iohannis vrea să arunce o perdea de fum pentru ca lumea să nu discute nimic despre nerealizările sale din ultimii 5 ani de zile. E de înţeles de ce încearcă acum să-şi camufleze lipsa de rezultate prin tot felul de manevre politicianiste”, a transmis partidul.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat miercuri hotărârea parlamentară de consultare a referendumului pe justiție, la solicitarea președintelui Klaus Iohannis, după ce Opoziția a cerut eliminarea modificărilor aduse textului șefului statului.

Parlamentarii au aprobat Hotărârea privind referendumul pe tema Justiției cu 263 de voturi "pentru", 9 "împotrivă" o abținere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.