Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE 'miroase' o manevră subtilă a Guvernului Orban: Se sacrifică alegerea primarilor în două tururi pentru forțarea alegerilor anticipate

ALDE a transmis joi un comunicat de presă în care afirmă că Guvernul ar fi trebuie să dea OUG pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin si ca din decizia Executivunul de a alege calea angajarii raspunderii, formatiunea condusa de Calin Popescu Tariceanu intelege ca PNL vrea de fapt sa forteze alegerile anticipate prin sacrificarea schimbarii legislatiei electorale.

„ALDE a susținut și susține în continuare alegerea primarilor în două tururi! Decizia Guvernului de asumare a răspunderii pe modificarea legislației electorale pentru alegerile locale este una regretabilă. Considerăm că nu calea asumării răspunderii era cea adecvată, ci, așa cum ALDE a cerut, adoptarea unei ordonanțe de urgență, care, pe lângă avantajul intrării în vigoare imediate, putea ulterior fi și dezbătută în Parlament pentru orice modificare. Atragem atenția Guvernului că o eventuală demitere a sa în Parlament, în urma adoptării unei moțiuni de cenzură, va bloca aplicarea alegerii primarilor în două tururi și păstrarea actualei legislații. Înțelegem, astfel, că se sacrifică alegerea primarilor în două tururi pentru forțarea alegerilor anticipate”, a transmis ALDE.

Citește si: EXCLUSIV - Consiliul Europei a activat procedura de monitorizare a României din cauza schimbării legislației electorale de Guvernul Ludovic Orban .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.