Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE, acuzată de mită electorală la Giurgiu. Partidul lui Geoană cere intervenția DNA

alde.ro
alde

Președintele Consiliul Județean Giurgiu, Vasile Mustățea, s-a grăbit să stabilească un record personal, dar și local, în materie de “ajutoare financiare” pentru giurgiuveni. Aproape 1500 de persoane au beneficiat de suma de 12 miliarde de lei, din bani publici, chiar în prag de alegeri. Multor locuitori din Giurgiu le miroase a pomană electorală, în timp ce liderii locali ai Partidului Social Românesc cer intervenția DNA și strigă: mită electorală.

“Consider că este vorba de o acţiune de acordare a unor pomeni electorale, să nu-i spun mită electorală. Nu spune nimeni că giurgiuvenii nu merită sprijin financiar. Din contră, sunt cazuri dramatice, de oameni care merită şi trebuie ajutaţi, însă aceştia nu se regăsesc pe listele propuse de domnul Mustăţea, deşi ştiu că au depus cereri pentru a primi ajutor. Este cel puţin ciudat numărul enorm al acestor beneficiari, precum şi momentul ales de a repartiza aceşti bani. De ce domnul preşedinte al CJ Giurgiu nu i-a sprijinit financiar până acum”, a declarat deputatul Liliana Ciobanu, candidatul PSRO la Primăria Giurgiu.

Ajutoarele au constat în sume de până la 2000 de lei, iar când consilierii județeni nu au avut acces la dosarele persoanelor care au primit ajutoarele financiare.

“Este de aşteptat, în consecinţă, ca Instituţia Prefectului să se autosesizeze şi să verifice legalitatea acordării acestor bonificaţii financiare, precum şi modul în care s-au stabilit criteriile de diferenţiere a sumelor! În aceste condiţii, consilierilor care au dorit să ştie ce votează le-a fost interzis acest drept, conform principiului pumnului în gură. Inutil de adăugat că marea majoritate a consilierilor judeţeni care au votat astfel de ajutoare ştiu despre ce a fost vorba”, a atacat Liliana Ciobanu și într-o postare pe contul personal.

PSRO cere intervenția instituțiilor statului și o anchetă imediată pentru verificarea eligibilității dosarelor persoanelor care au primit presupusele bonificații financiare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.