Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE anunță un DEZASTRU pe care îl pune la cale Guvernul prin rectificarea bugetară: '1.400 de antreprenori români vor rămâne pe dinafară'

guvern

Deputatul ALDE Andrei Gerea susține, în contextul în care la rectificarea bugetară nu s-ar mai acorda bani celor 10.000 de firme prin programul Start-Up Nation, că ar fi o idee greșită, pentru că 1.400 de antreprenori ar rămâne pe dinafară, potrivit Mediafax.

”Am citit azi cu îngrijorare o scrisoare pe care un român, care a fost implicat în programul #StartUpNation, a adresat-o ministrului pentru Mediul de Afaceri. Acesta atrăgea atenția asupra unei informații care a circulat în spațiul public, și anume că ar urma ca la rectificarea bugetară să nu mai acorde finanțarea prin programul Start-Up Nation celor 10.000 de firme, 1.400 de antreprenori români urmând să rămână pe dinafară”, a scris, vineri, pe Facebook, deputatul ALDE Andrei Gerea.

Citește și: SURSE Incompetență sau complicitate? De-abia azi a fost cerut desfășurătorul numărului de pe care a fost sunată mama Alexandrei

El a spus că ”ideea că după rectificarea bugetară nu s-ar mai finanța toate cele 10.000 de proiecte, ar fi una total greșită, care ar scădea încrederea românilor în proiectele guvernamentale, mai ales în acesta".

"Sper că acest lucru este luat în calcul inclusiv de ministrul de Finanțe”, a mai scris politicianul.

Gerea cere Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Ministerului Finanțelor să clarifice situația pentru reprezentanții mediului de afaceri.

”Faptul că s-a tăcut pe acest subiect până acum, iar speculațiile în spațiul public au luat amploare nu poate fi acceptat. Trebuie să existe atât din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, cât și a Ministerului Finanțelor o reacție clară cu privire la cele vehiculate. Bun, nu vorbește în coaliție, dar măcar ar putea să le răspundă reprezentanților mediului de afaceri. Tocmai din motive precum acesta am cerut partenerilor de guvernare să discutăm și să găsim soluții. De fapt, ALDE a prezentat obiecțiile sale și măsurile care considerăm că trebuie să fie luate. Din partea ministrului de Finanțe nu avem deocamdată decât informații apărute pe surse, nu și date oficiale”, a adăugat deputatul ALDE.

Citește și: Apel urgent al lui Alexandru Cumpănașu: ‘Vă rog să descifrați ce scrie pe acest document’

Andrei Gerea a transmis că proiectul are succes în rândul mediului de afaceri și din acest motiv trebuie să continue.

”Start Up Nation este un proiect pe care ALDE l-a susținut pentru a fi implementat încă din campania pentru alegerile parlamentare din 2016. Proiectul a dovedit că are un succes răsunător în rândul mediului de afaceri, al românilor cu spirit întreprinzător, motiv pentru care el trebuie să continue, nu trebuie să fie afectat de rectificare. Înţelegem că există dificultăţi de natură financiară în acoperirea deficitului bugetar. Am acceptat acest lucru, dar nu credem că soluţia este amputarea politicilor publice fundamentale şi a programului de investiţii”, a conchis Gerea.

Premierul Viorica Dăncilă a scris, joi, pe Facebook, în contextul dezacordului ALDE cu partenerii de coaliție PSD privind rectificarea bugetară, că Guvernul nu va tăia veniturile românilor. "Am luat în calcul mai multe măsuri pe care să le includem", a scris prim-ministrul joi.

Citește și: Un expert criminolog sparge gheața! Are la îndemână un astfel de om, cu un intelect nu foarte dezvoltat

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat luni, la finalul ședinței de Guvern, că rectificarea bugetară este programtă pentru a fi adoptată de Executiv luni.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a publicat, pe 3 iunie, lista aplicanților la ediția a doua a programului Start-Up Nation admiși de principiu la finanțare, precum și lista aplicanților respinși la finanțare. Companiile urmau să primească scrisorile de acceptare de principiu la finanțare, precum și scrisorile de respingere cu motivele care au condus la această decizie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.