Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE cere explicații de la Guvern privind banii pentru pensii: 'Unde au dispărut ei?'

cotidianul.ro
alde tariceanu

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu,  cere explicații de la Guvernul PNL cu privire la resursele financiare prevăzute pentru majorarea pensiilor cu 40%, în contextul în care, la nivel public, guvernanții s-au împrumutat, prin ministerul de Finanțe, zeci de miliarde pentru combaterea pandemiei cu COVID-19, plus sprijin financiar pentru șomajului tehnnic de la UE.

Citește și: Ministrul Sănătății anunță când ar putea izbucni al doilea val de coronavirus

Unde sunt banii pe care Guvernul PNL ne anunța la începutul anului că îi are prevăzuți în buget pentru majorarea pensiilor cu 40%? Unde au dispărut ei? Pentru că, din ceea ce știm de la Guvernul PNL, banii folosiți pentru combaterea efectelor coronavirus au venit din împrumuturile de zeci de miliarde făcute de dl Cîțu! De asemenea, ni s-a spus că au adus bani de la Uniunea Europeană pentru șomajul tehnic, pentru susținerea firmelor, etc. Deci, în mod logic, banii de pensii ar trebui să fie acolo!

Încă de la începutul anului, prim-ministrul Orban și toți ceilalți membri ai Cabinetului dădeau asigurări că sunt bani prevăzuți în buget pentru creșterea pensiilor de la 1 septembrie cu 40%.

Pe 8 ianuarie, Orban ne spunea că au prevăzut bani pentru creșterea pensiilor. O lună mai târziu, pe 11 februarie, același Orban spunea că vor crește pensiile fără niciun dubiu și reiterează că în buget au fost prevăzute sumele necesare pe anul 2020.

Pe 22 ianuarie, dna Turcan spunea că există bani pentru creșterea pensiilor și că românii nu au de ce să se îngrijoreze.

Asigurările au continuat și pe 17 februarie, atunci când Florin Cîțu spunea că banii pentru majorarea pensiilor cu 40% sunt în buget!

Totul s-a schimbat în numai 3 luni de zile!

Pe 26 mai, Florin Cîțu se răzgândește și spune că legea pensiilor creează probleme de sustenabilitate a bugetului, iar pe 28 mai, tot Florin Cîțu spune că ia în calcul nu creșterea cu 40% a pensiilor, ci cu 10%.

În vreme ce Guvernul PNL ne spune că nu are bani pentru majorarea pensiilor, același Guvern PNL are bani să dea firmelor de casă ale partidului de guvernământ. În perioada stării de urgență, de la bugetul de stat s-au dus zeci de milioane de euro pe contracte dubioase. Să nu uităm despre celebrele contracte pe care firma Romwine and Cofee SRL din Giurgiu, care vinde în mod normal tutun şi alcool, le-a obținut în valoare de 12,6 milioane dolari pentru a furniza măşti de protecţie – la un preţ dublu faţă de piaţă.

Să nu uităm și că DNA are 33 de dosare penale deschise privind achiziții efectuate în timpul pandemiei.

Deci, pentru aceste contracte statul român a avut bani, dar nu are pentru pensionari!

#pensii #pensionari #buget #guvern #incompetent”, se arată pe pagina de Facebook a ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.