Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințată cu excluderea din grupul european, ALDE pune tunurile pe USR: 'Își continuă campania mincinoasă privind apartenența la grupul ALDE european'

Claudiu Cătană

Președintele organizație de tineret ALDE, Claudiu Daniel Catana, a afirmat, luni, că USR minte deoarece admiterea deputatului Iulian Bulai în grupul ALDE de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei nu înseamnă apartenența USR la ALDE Europa.

„Deputatul Iulian Bulai se laudă în presa prietenă USR cu așa-zisa admitere în grupul liberalilor europeni a USR. Nimic mai fals. Admiterea sa în grupul ALDE de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) nu echivalează cu apartenența USR la ALDE Europa. De fapt, totul este doar o parte a campaniei de manipulare și dezinformare a celor din USR cu privire la aderarea la grupul ALDE. Deputatul Bulai nu face decât să prezinte frânturi de informații, doar pentru a denatura realitatea”, a declarat președintele TLDE, Claudiu Daniel Catana, printr-un comunicat de presă remis redacției STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Ieșire disperată a fiicei lui Vadim Tudor: ‘Nu pătați numele tatălui meu’

Acesta spune că nu a exista nicio discuție serioasă pentru ca USR să facă parte din familia europeană a ALDE, precizând că USR bate la ușile grupurilor politice, însă fără rezultat deoarece nimeni nu vrea să se afișeze cu un partid duplicitar.

„În ceea ce privește apartenența USR la grupul ALDE Europa, nu s-a luat vreodată serios în discuție ca USR să facă parte din familia europeană liberală. Un partid care pune mai presus interesele instituțiilor de forță, ale serviciilor secrete, ale procuraturii, în detrimentul intereselor cetățenilor, nu se poate califica drept partid liberal. În același timp, cei din USR zgârie pe la ușile grupurilor politice din Parlamentul European, fără a primi vreun răspuns din partea nimănui. Oare de ce? Pentru că nimeni nu vrea să se afișeze cu un partid care se declară împotriva respectării drepturilor și cetățenilor, un partid duplicitar”, a explicat liderul TLDE.

Citește și: Cozmin Gușă, dezvăluire bombă:’Klaus Iohannis a picat într-o capcană’

El a adăugat că acțiunilor reprezentanților USR contravin pricipiilor liberale, dând ca exemplu faptul că partidul condus de Dan Barna nu are nicio problemă că drepturile cetățenilor au fost încălcate prin protocoalele secrete încheiate de SRI cu instituțiile din sistemul judiciar.

„Totodată, acțiunile celor din USR contravin tuturor principiilor liberale ce țin de apărarea drepturilor și libertăților individuale. Reacția pe care au avut-o după ce protocoalele secrete au fost declarate ilegale este grăitoare. USR, în loc să fie preocupat de încălcarea drepturilor cetățenilor, a fost mai interesat de modul în care sunt afectate serviciile de informații. Disperarea membrilor USR de a face parte dintr-o familie politică europeană îi determină să își creeze propriile scenarii, care nu au vreo legătură cu realitatea”, a conchis Claudiu Daniel Catana.

Citește și: Predicția unui lider de partid pentru prezidențiale! Cine l-ar putea învinge pe Klaus Iohannis

Reacția președintelui TLDE vine în contextul în care secretarul Camerei Deputaților, Iulian Bulai, a declarat că a fost admis luni în grupul ALDE de la Adunarea Parlamentară a Consiliului European, însă o afiliere la nivel european va fi decisă de conducerea formațiunii.

Iulian Bulai a adăugat faptul că liberalii germani, liberalii olandezi și liberalii austrieci au semnat o moțiune de excludere a ALDE România din ALDE Europa. Acesta a mai afirmat că partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu nu mai este dorit pentru că are un discurs dublu și nu respectă valorile europene.

Citește și: Rareș Bogdan, ieșire explozivă la adresa lui Tudorel Toader: ‘Mai nocivă și mai ticăloasă decât OUG 13’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.