Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE îi cere demisia ministrului Sănătății

sigla alde

Deputatul ALDE Gratiela Gavrilescu îi solicita demisia ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, pentru modul în care a gestionat situatia copiilor cu sindrom hemolitic-uremic.

'Au trecut mai bine de 10 zile de la izbucnirea crizei copiilor infectati cu - se pare?! - bacteria E-coli, zile în care starea sanatatii acestora s-a agravat. Din pacate, doi dintre micutii pacienti nu au putut fi salvati, iar pentru ceilalti - prognosticul medicilor este rezervat, boala având o evolutie extrem de agresiva. Tinerii parinti din toata tara deja se tem pentru sanatatea copiilor lor, nestiind care a fost sursa de contaminare de care ar trebui sa se fereasca. Doi nou-nascuti decedati si alti 10 - în stare foarte grava - din cauze înca necunoscute reprezinta o situatie extrem de periculoasa, o situatie de criza care va depaseste!', sustine Gratiela Gavrilescu într-un comunicat al ALDE transmis marti AGERPRES.

Ea îi adreseaza si o serie de întrebari ministrului Sanatatii, legate de masurile care, în opinia sa, nu au fost luate.

'De ce nu ati declansat alerta epidemiologica? Cine coordoneaza celula de criza? De ce nu ati anuntat populatia ce masuri suplimentare ar trebui sa ia pentru a preveni îmbolnavirile? Si, mai ales, cine sau ce va opreste, daca simtiti ca nu puteti controla si coordona aceasta situatie de criza, sa apelati la omologii dumneavoastra de peste hotare, care ne-ar putea veni în ajutor? Oare acesti copii, care depind de noi suta la suta, nu merita toata atentia dumneavoastra?', spune Gavrilescu.

Deputatul ALDE critica unele afirmatii facute de Patriciu Achimas-Cadariu. 'Cine va da dumneavoastra dreptul sa ne reprosati ca 'ventilam emotional', în contextul în care aveti responsabilitatea mortii din cauze necunoscute a doi nou-nascuti si a sortii altor 10, aflati, din aceleasi cauze necunoscute, pe ventilatie artificiala si dializa?', afirma Gavrilescu.

Ea îi transmite ministrului Sanatatii sa se retraga la Cluj 'prin demisie, cât înca nu este prea târziu!'.

'Lasati portofoliul liber pentru un înlocuitor competent, de urgenta!', adauga Gavrilescu.

Nu în ultimul rând, ea face un apel la premierul Dacian Ciolos pentru rezolvarea situatiei. 'Contez pe autoritatea dumneavoastra si pe experienta pe care o aveti pentru a debloca ancheta epidemiologica si a face toate demersurile pentru identificarea si stingerea focarului', mai afirma deputatul ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.