Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE îşi anunţă poziţia OFICIALĂ a pe tema eventualei remanieri a lui Tudorel Toader: 'Nu dorim să ducem lucrurile mai departe decât sunt'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat marți, la Parlament, că formațiunea liberal-democrată apreciază activitatea lui Tudorel Toader, și că respectă dreptul PSD de a îl evalua pe ministru pentru că portofoliul Justiției revine formațiunii social-democrate.

„Nu dorim să ducem lucrurile mai departe decât ele sunt. ALDE a avut o opțiune clară în vederea selectării dlui Toader ca ministru al Justiției. ALDE l-a susținut tot timpul pe dl Toader ca ministru al Justiției și a colaborat cu dânsul. În același timp, poziția de ministru al Justiției în cortexul guvernamental aparține PSD, de aceea noi avem două poziții care sper să nu fie contradictorii. Pe de-o parte, apreciem prestația dlui Tudorel Toader, pe de altă parte respectăm atributul PSD de a-și evalua miniștrii pe locurile pe care dânșii le-au avut în repartiție”, a declarat, marți, la Parlament, vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, întrebat dacă partidul din care face parte îl susține în continuare în funcție pe ministrul Justiției, Tudorel Toader.

CITEȘTE ȘI: Care sunt CELE MAI SIGURE recipiente de plastic în funcție de CODURILE inscripționate

Ministrul Justiției Tudorel Toader precizează că marți a avut o întrevedere cu reprezentanții Sindicatului Grefierilor și dezminte informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora ar urma să fie eliminat din Guvernul României. „Astazi (marți, n.r.) am avut o intrevedere cu reprezentantii Sindicatului Grefierilor! Contrar celor afirmate in spatiul public, nu am facut declaratii cu privire statutul de membru al echipei guvernamentale!, a scris ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe Facebook.

Precizările vin după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora ministrul le-ar fi spus reprezentanților Sindicatului Grefierilor că nu poate să aibă o discuție cu aceștia deoarece nu va mai fi la conducerea Ministerului Justiției.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat vineri, după avizul Comisiei de la Veneția, spunând că prevederile din Ordonanța pe legile justiției sunt "un nou episod dintr-un lung șir de decizii controversate" ale ministrului Tudorel Toader, motiv pentru care acesta trebuie să își prezinte demisia.

CITEȘTE ȘI: Un cunoscut nutriţionist dezleagă misterul: Îngraşă sau nu brânza? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.