Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE se jură că nu va colabora cu partidul lui Traian Băsescu: 'E o diversiune a PNL'

alde.ro
alde

Preşedintele executiv ALDE Arad, Mircea Purcaru, susţine că informaţiile privind o posibilă colaborare a partidului său cu PMP şi Traian Băsescu sunt o "diversiune" lansată de către PNL, scopul principal fiind acela de a împiedica cele două partide să acceadă în Parlament după alegerile din decembrie.

"Este o diversiune bine pusă la punct şi intens popularizată, pentru a căpăta credibilitate în ochii electoratului. Faptul că Traian Băsescu şi preşedintele ALDE şi al Senatului au - din motive diferite - poziţii comune în privinţa erodării statului de drept, prin folosirea instituţiilor statului în manevrele politice, este interpretat ca o colaborare între Băsescu şi Tăriceanu, între ALDE şi PMP. Prin acreditarea acestei aşa zise colaborări, se urmăreşte de fapt, crearea unei reacţii negative, de dezamăgire, a electoratului ALDE, în principal, dar, în acelaşi timp, şi celui al PMP. Atât preşedintele Iohannis cât şi PNL îşi doresc dispariţia ALDE ca partid parlamentar, pentru ca PSD să nu mai aibă cu cine să facă majoritatea în Parlament", a declarat presei luni, Mircea Purcaru.

El a susţinut că liberalii consideră că, dacă nici PMP nu va fi partid parlamentar, PNL va fi instalat la guvernare de către preşedinte chiar dacă pierde alegerile, putând face majoritatea cu UDMR şi minorităţile naţionale. "Susţinătorii ALDE nu trebuie să se lase amăgiţi de minciuni, ci dimpotrivă, să strângă rândurile, pentru că statul de drept în România chiar se află în pericol", a conchis Mircea Purcaru, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.