Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE şi-a prezentat candidaţii la primăriile oraşelor din judeţul Teleorman, în prezenţa lui Călin Popescu-Tăriceanu

stiripesurse.ro
Calin Popescu Tariceanu

Candidaţii ALDE pentru primăriile municipiilor şi oraşelor din Teleorman au fost anunţaţi vineri, la Alexandria, de către preşedintele filialei judeţene de partid, Samuel Calotă, într-o conferinţă de presă la care a participat şi preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, anunță AGERPRES.

"Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman Marius Rivera Badea va candida la Primăria Alexandria din partea ALDE. Actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman Virgiliu Cocoşilă va candida pentru funcţia de primar la Roşiorii de Vede. Fostul deputat şi primar al oraşului Videle Lucian Militaru va candida din partea ALDE la Primăria oraşului Videle iar Georgică Păunescu, actual consilier local PNL, va candida la Primăria Turnu Măgurele, din partea ALDE, la viitoarele alegeri locale", se precizează într-un comunicat al ALDE remis vineri AGERPRES.

Citește și: Guvernul Orban, o nouă lovitură! Revoluție în domeniul proiectelor de infrastructură. Cum sunt afectate autoritățile locale

La conferinţa de presă, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că a observat "o dinamizare" la Organizaţia Teleorman prin aducerea unor oameni cu experienţă politică.

"Prezenţa mea la Alexandria este datorată dorinţei de a face o evaluare la nivel local cu organizaţia de Teleorman în ceea ce priveşte procesul de selecţie şi de desemnare a candidaţilor la alegerile locale. Discutăm desigur şi despre perspectiva cu alegerile parlamentare, dar prima prioritate este reprezentată de alegerile locale. (...) Vreau să subliniez faptul că de când a preluat conducerea domnul Samuel Calotă am văzut o dinamizare extraordinară la nivelul organizaţiei, lucru care se materializează şi prin aducerea unor oameni care au deja o experienţă politică considerabilă şi vor să meargă în viitoarea confruntare electorală alături de noi, ceea ce cred că ne creşte considerabil şansa", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul ALDE a menţionat că la nivel naţional se discută cu PSD şi Pro România referitor la o alianţă politică pentru participarea la viitoarele alegeri locale şi parlamentare, însă organizaţiile locale au libertatea să procedeze cum consideră mai bine.

"Sigur că există şi o discuţie la nivel naţional cu PSD şi cu Pro România care să vizeze o alianţă politică pentru participarea la viitoarele alegeri locale şi parlamentare. Şi în acest context pot să vă spun că am dat totuşi libertate şi autonomie organizaţiilor locale să procedeze cum consideră mai bine. Sunt judeţe unde organizaţiile care se simt foarte puternice îmi spun 'e mai bine dacă vom candida pe liste separate, vom aduce mai multe voturi împreună şi vom putea să formăm majoritatea la nivelul consiliului judeţean sau consiliului municipal'. În alte localităţi, probabil, şi asta rămâne să hotărască liderii locali, vor merge, eu ştiu, pe liste comune. Dar, pe mine mă bucură această abordare pe care a avut-o Samuel Calotă, de a aduce oameni puternici care pot prin forţe proprii, bineînţeles, susţinuţi de organizaţie", a mai declarat Tăriceanu.

Citește și: Nelu Tătaru, reacție furibundă: ‘Vrem, nu vrem, suntem într-o stare de alertă, declarată, decretată sau nu’ .

Preşedintele ALDE şi conducerea centrală a partidului au participat în Teleorman şi la o întâlnire regională cu reprezentanţi ai filialelor din judeţele Argeş, Teleorman, Olt, Dâmboviţa, Călăraşi şi Giurgiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.