Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se cere demisia ministrului Elisabeta Lipă

ALDE se opune "ideii antinaționale" de a nu se mai intona imnul de stat al României la competițiile sportive interne și solicită demisia de onoare a ministrului Elisabeta Lipă, a anunțat vineri secretarul general al partidului, Cristian Cosmin.

"ALDE protestează vehement împotriva ideii antinaționale de a nu se mai intona imnul de stat al României la competițiile sportive interne. (...) Considerăm că lipsa de respect pentru simbolurile pe care altădată cvintupla campioană olimpică le aprecia la adevărata lor valoare ar trebui să ducă la o demisie de onoare a ministrului Elisabeta Lipă. În cazul în care onoarea și asumarea unei greșeli impardonabile nu sunt valori pe care doamna Lipă le consideră demne pentru un performer al sportului românesc, îi solicităm premierului Dacian Cioloș ca, în interesul sportului românesc și pentru a repara măcar puțin din această uriașă batjocură la adresa sportului românesc, să o demită pe doamna Lipă", se arată într-un comunicat de presă al ALDE.

Potrivit sursei citate, în alte țări cu tradiție în sport imnul de stat se intonează uneori și la competițiile juniorilor mici, fiind considerat "o mândrie și un simbol național".

"Este o lipsă crasă de patriotism și spirit național să trimiți federațiilor sportive naționale, într-o interpretare abuzivă și absurdă a legii, amenințări că vor fi amendate dacă se intonează imnul de stat al României la competițiile interne. (...) Ne surprinde și faptul că nu apare nicăieri în adresa ministerului, semnată chiar de ministrul Elisabeta Lipă, o interdicție de a se intona la competițiile sportive naționale alte imnuri, cum ar fi cel al Ținutului Secuiesc", se mai precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

Cristian Cosmin afirmă că ministrul Elisabeta Lipă ar trebui să își reevalueze prioritățile ministeriale, ALDE considerând că legislația prin care este reglementat sportul românesc ar trebui adaptată "realităților prezentului".

"Considerăm că doamna ministru Lipă ar trebui să-și reevalueze prioritățile ministeriale, în sensul unei mai bune coordonări a relației cu federațiile sportive naționale pentru promovarea sportului de înaltă performanță, precum și a sportului de masă. În același timp, este nevoie acum, mai mult decât oricând, de o strategie a sportului românesc în anul 2016, an olimpic. Nu în ultimul rând, sportul românesc are nevoie de o nouă legislație, mai clară și mai adaptată realităților prezentului. De asemenea, doamna ministru nu trebuie să uite că este și ministrul tineretului, funcție din care a reușit 'marea performanță' să taie 18% din bugetul pe tineret al instituției, în comparație cu bugetul anului 2015. Nu credem că tinerii care au ieșit în stradă și-au dorit acest lucru de la Guvernul Cioloș", mai afirmă Cosmin, potrivit comunicatului de presă.

Nu în ultimul rând, secretarul general al ALDE atrage atenția și asupra faptului că Strategia Națională pentru Tineret nu este implementată.

"Dorim să tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește neimplementarea Strategiei Naționale pentru Tineret, prin lipsa planurilor de acțiune aferente acesteia. Îi atragem atenția doamnei ministru, care este preocupată acum să-i sancționeze contravențional pe cei care intonează imnul de stat al României, că neimplementarea și nefinanțarea unei strategii naționale adoptate prin hotărâre de guvern constituie o încălcare a legii", conchide Cristian Cosmin.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.