Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleargă spre performanță în adidașii de atletism potriviți

stiripesurse.ro
adidasi atletism

Vorbim constant despre importanța pantofilor de alergare, despre nevoia unor ghete de fotbal adecvate. A venit momentul să oferim și adidașilor de atletism atenția pe care o merită. O formă de alergare la cel mai înalt nivel de performanță, atletismul presupune un echipament special care să-ți ofere aderența și stabilitatea de care ai nevoie la fiecare ieșire pe pistă. Începător sau experimentat, pantofii cu cuie de atletism sunt cea mai importantă parte din echipamentul tău. Special concepute să te ajute în fiecare etapă a unui traseu de atletism, de la săritură, până la alergare și lansare, cuiele pentru atletism fixate pe talpa pantofilor îmbină stabilitatea piciorului cu amortizarea pentru un plus de confort.

Dacă vrei să-ți duci pasiunea pentru alergare la următorul nivel, ai nevoie de un echipament care să țină pasul cu tine. Începe cu alegerea corectă a adidașilor pentru atletism. Află în continuare tot ce trebuie să știi despre caracteristicile acestora și cum te ajută să obții cele mai bune rezultate.

CARACTERISTICILE ADIDAȘILOR DE ATLETISM

Deși par asemănători cu încălțămintea sport convențională, pantofii cu cuie pentru atletism se disting la nivelul tălpii. Aici este principalul element ce îi recomandă pentru purtarea pe durata antrenamentelor și curselor. Cuiele de atletism, asemănătoare unor crampoane, sunt poziționate pe zona din față a tălpii, la vârful pantofului. Acestea pot fi ușor schimbate și adaptate în funcție de suprafață și stilul de atletism practicat - alergare la diferite distanțe, sprinturi sau sărituri. Mărimea cuielor de atletism variază de la 6 mm la 12 mm și trebuie constant adaptate și înlocuite ca să menții eficiența adidașilor de atletism.

Dacă talpa este construită să îmbrace cât mai natural piciorul, fără să îngreuneze, partea superioară a pantofilor de atletism este respirantă și ușoară. În general este realizată dintr-o pânză specială ce permite circularea aerului și ventilarea constantă a tălpii piciorului. De asemenea, adidașii cu cuie de atletism se fixează pe picior într-un mod clasic, prin șireturi. Acestea trebuie perfect strânse astfel încât să se fixeze cât mai bine pe picior, dar fără să pună presiune sau să creeze disconfort.

ROLUL PANTOFILOR CU CUIE DE ATLETISM

Am stabilit deja că rolul pantofilor de atletism este să îți ofere aderență la fiecare pas, fie că vorbim despre alergare, fie că vorbim despre sărituri sau sprint. Dar ce alte funcții mai au adidașii cu cuie de atletism?

●      Stabilizează piciorul în forma corectă pe durata cursei

●      Favorizează respirabilitatea piciorului datorită pânzei speciale

●      Au talpa din zona  vârfului mai subțire pentru forță la propulsare

●      Au talpa rigidă pentru dinamism și stabilitatea

●      Contribuie la eficiență datorită greutății reduse

●      Amortizează șocurile prin talpa cu spumă

●      Ia forma piciorului pentru o mișcare cât mai naturală

●      Sunt ușor de îngrijit și înlocuit (cuiele)

Pantofii cu cuie de atletism trebuie să îmbine confortul cu eficiența pe traseu. Confortul general este rezultatul fiecărei funcții menționate anterior, în timp ce eficiența ta este rezultatul dintre confort și pasiune pentru sport. Adidașii de atletism sunt esențiali în fiecare etapă din traseul tău spre performanță. De la primele lecții de atletism îți recomandăm să porți pantofii cu cuie potriviți și să îi adaptezi constant în funcție de evoluția ta în acest sport.

Pasiunea ta pentru sport și atletism merită cel mai bun echipament. Începe cu alegerea adidașilor de atletism cu cuie, special concepuți pentru performanță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.