DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Aleasă vicepreședinte în CSM, Tatiana Toader dă ordine: 'Consiliul trebuie să iasă din atitudinea defensivă'

Tatiana Toader

Procurorul Tatiana Toader, aleasă vicepreședinte al CSM în ședința de marți, arată, în proiectul de management, că sunt necesare noi strategii de comunicare la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), precizând că instituția trebuie să iasă din atitudinea defensivă.

„În mod esenţial, pe planul comunicării, Consiliul trebuie să iasă din atitudinea defensivă şi să exercite un rol activ în vederea creşterii încrederii în sistemul judiciar. Prin elaborarea şi, apoi, prin punerea în aplicare a noii Strategii de comunicare în cadrul sistemului judiciar (...), Consiliul va dobândi un astfel de rol activ”, se arată în Proiectul de management al procurorului.

Citește și: Alertă pentru șoferi! Riscați să rămâneți fără bani! Este fals

Conform sursei citate, Consiliul trebuie să aibă reacţii prompte şi adecvate în toate situaţiile în care se constată că „prin discursul public s-au depăşit limitele libertăţii de exprimare, prin încălcarea independenţei sistemului judiciar şi a principiului separării puterilor în stat”.

„Cu toate acestea, echilibrul în aceste reacţii este unul esenţial, pentru că, în caz contrar, acest instrument de garantare a independenţei se poate transforma în reversul său sau într-un simplu demers retoric. (...) Consiliul Superior al Magistraturii va trebui ca, în mod permanent, să reacţioneze prin modul de comunicare publică la încercările de vulnerabilizare externă a sistemului prin generalizarea atitudinilor sau conduitelor izolate contrare statutului ale unor magistraţi şi să dezavueze orice manifestare lipsită de fundament din spaţiul public împotriva sistemului judiciar sau a membrilor săi”, conform proiectului magistratului, informează mediafax.ro.

Citește și: EXCLUSIV Harta ‘pătaților’ din Poliție. Toți șefii controversați

Mai mult, Toader spune că o comunicarea între membrii Consiliului Superior al Magistraturii presupune o renunţare la orgoliile personale, „la punerea sub semnul întrebării a oricărui demers individual, consolidarea deprinderii de a lucra împreună, în scopul comun al coeziunii interne”.

„O astfel de coeziune între membri nu înseamnă renunțarea la expunerea argumentelor care pot fi diferite, ci un dialog eficient, care implică întotdeauna ascultarea reală în cadrul dialogului, acceptarea ideii că şi propunerea celuilalt poate fi viabilă şi identificarea celei mai bune soluţii”, se mai arată în documentul citat.

Citește și: Lovitură pentru Adrian Năstase! Decizia luată azi

Procurorul Tatiana Toader a fost ales, marți, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, în cadrul ședinței de plen. Votul pentru președinte a fost amânat pentru o dată ulterioară, după ce propunerea judecătorilor, Nicoleta Țînț, a primit paritate de voturi.

Astfel, deși s-a votat de două ori, votul pentru Țînț a fost anulat, după ce au fost înregistrate nouă voturi „pentru”, nouă „împotrivă” și unul nul.

Citește și: Confruntare directă între Gheorghe Dincă și complicele său! Monstrul din Caracal, față în față cu Risipițeanu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.