Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alec Baldwin, în vârstă de 63 de ani, va fi narator al podcastului 'Art Fraud', o anchetă difuzată online pe iHeartRadio

hollywoodreporter.com
alec baldwin

Actorul Alec Baldwin, în vârstă de 63 de ani, va fi narator al podcastului „Art Fraud”, o anchetă difuzată online pe iHeartRadio. Două episoade de aproape 45 de minute sunt disponibile din 1 februarie, conform news.ro.

Potrivit Deadline, în total vor fi difuzate opt episoade, în colaborare cu Calvary Media şi El Dorado Pictures, societatea de producţie a lui Alec Baldwin, şi el producător executiv al podcastului.

Episoadele sunt scrise de Michael Shnayerson, jurnalist la Vanity Fair. El se bazează pe propriul articol, publicat în 2012, care relatează scandalul Knoedler.

„Art Fraud” este despre prăbuşirea casei Knoedler, cea mai veche galerie de artă din Statele Unite.

Între 1994 şi 2009, această galerie, condusă de Ann Freedman, revindea pânze false, atribuite în special pictorilor Robert Motherwell, Jackson Pollock şi  Mark Rothko, nume mari ale expresionismului abstract. Operele proveneau dintr-o altă galerie de artă situată în Long Island, condusă de Glafira Rosales. Acesta din urmă îşi procura falsurile de la Pei-Shen Qian, un cetăţean chinez stabilit în Statele Unite. Ancheta condusă de FBI a concluzionat că escrocheria s-a ridicat la peste 80 de milioane de dolari. Printre victimele acestei fraude s-a aflat Domenico De Sole, actualul preşedinte al companiei Tom Ford International. În 2004, o pânză atribuită lui Mark Rothko i-a fost cedată pentru 8,3 milioane de dolari.

Primul episod „Art Fraud” este dedicat prezentării galeriei, înfiinţată în 1846, analizând motivele notorietăţii ei.

Fosta sa directoare, Ann Freedman, este în centrul celui de-al doilea episod. Podcastul va continua cu alt personaj-cheie al acestei escrocherii, Glafira Rosales. În 2013, această infractoare necunoscută, a pledat vinovată pentru nouă capete de acuzare între care fraudă, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Este vorba despre primul proiect al lui Alec Baldwin de la întreruperea în octombrie 2021 a filmărilor la „Rust” din cauza accidentului mortal în urma căruia a murit directoare de imagine Halyna Hutchins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.